Fietsbrug Nigtevecht klaar voor gebruik

(24 juli 2018)

De nieuwe fietsbrug bij Nigtevecht over het Amsterdam Rijnkanaal is vanaf 3 augustus te gebruiken door fietsers en voetgangers. Door deze fietsbrug zijn inwoners sneller in Abcoude en biedt de ontstane verbinding meer mogelijkheden voor recreanten.

Fietsbrug Nigtevecht klaar voor gebruik
 
Bij de fietsbrug is ook een natuurverbinding aangelegd om dieren makkelijker tussen natuurgebieden te laten trekken. De feestelijke opening is op 7 september.
 
Dankzij de nieuwe fietsbrug kunnen inwoners van Nigtevecht vanaf 3 augustus vanuit Nigtevecht in 10 minuten naar station Abcoude om daar de trein richting Utrecht, Gouda of Rotterdam te nemen. Recreanten kunnen dan op de fiets genieten van de natuur van het Gein en de Gooi- en Vechtstreek. Ook de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam zijn makkelijker per fiets te bereiken.
 

Natuurverbinding

Het aanbrengen van een natuurverbinding maakt uitwisseling van fauna tussen natuurgebieden mogelijk en dat versterkt de natuur. Vooral de ree, ringslang en otter kunnen, dankzij natuurlijke oevers, eenvoudiger het kanaal oversteken. De laatste werkzaamheden aan de natuurverbinding vinden plaats in het najaar.
 

Feestelijke opening

Op vrijdag 7 september worden de fietsbrug en de natuurverbinding officieel geopend. Alle inwoners van Nigtevecht en Abcoude worden daarvoor uitgenodigd. Leerlingen van verschillende basisscholen krijgen een rol bij de feestelijkheden.
 

Laatste werkzaamheden

De komende weken voert aannemer Ballast Nedam de laatste werkzaamheden uit. Zo leggen ze de laatste hand aan de trappen voor de voetgangers. In het najaar brengen ze de laatste beplanting aan aan de Abcoudekant van het kanaal.
 

Gezamenlijk project

De fietsbrug en de natuurverbinding zijn projecten van de provincies Utrecht en Noord-Holland, Rijkswaterstaat en de gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen. De gemeente Amsterdam is medefinancier.