Sluiting Leeghwaterbrug in verband met maaiwerkzaamheden

(04 juli 2018)

De Leeghwaterbrug (N242) is in de nachten van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 juli 2018 tussen de Smaragdweg en de N508 afgesloten. De provincie Noord-Holland laat in deze nachten maaiwerkzaamheden verrichten. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, vinden deze verspreid over 2 nachten plaats.

Woensdag 4 juli vanaf 21.00 uur tot donderdag 5 juli 05.00 uur is de N242 richting Heerhugowaard afgesloten vanaf de Smaragdweg tot de N508.

In de nacht van donderdag 5 juli tot vrijdagochtend 5.00 uur is de weg in de richting van Alkmaar tussen de N508 en de Smaragdweg afgesloten. Het verkeer kan gebruik maken van de gebruikelijke omleidingsroute via de N9.

Bouwstop

Op dit moment wordt door de aannemer de laatste hand gelegd aan de tekeningen en berekeningen voor het nieuw te bouwen brugdeel.

Zowel provincie Noord-Holland als gemeente Alkmaar hechten veel belang aan de constructieve veiligheid. Zodra bekend is wanneer de bouwwerkzaamheden weer kunnen starten bericht de provincie hierover via de verschillende communicatiekanalen.