Zomerwerkzaamheden HOV in 't Gooi

(11 juli 2018)

De werkzaamheden aan de Schapenkamp en de Beatrixtunnel die komende zomerweken in het centrum van Hilversum worden uitgevoerd, houden direct verband met het project HOV in ’t Gooi.

kruispunt

Om busbaan en spoorkruisingen straks snel en veilig te kunnen aanleggen, is het noodzakelijk om de Oosterengweg eind 2019 voor lange tijd af te sluiten voor verkeer. Door alternatieve routes nu alvast uit te breiden en op te knappen, ervaren Hilversummers straks zo min mogelijk hinder van die bouwwerkzaamheden. 

Schapenkamp

Op de kruising Schapenkamp, Prins Bernhardstraat en Beatrixtunnel verdwijnt de mogelijkheid om vanaf de Schapenkamp linksaf de Prins Bernhardstraat in te slaan. Verkeer vanaf het Achterom en de Langestraat bereikt de Prins Bernhardstraat in de nieuwe situatie via het Gooilandplein en de Groest. Omdat hierdoor een verkeersrichting verdwijnt, krijgen overige verkeersstromen vaker groen licht. Dit komt de doorstroming op de Schapenkamp ten goede.

Beatrixtunnel

Ook de opstelstroken ná de Beatrixtunnel richting het centrum worden aangepast. Verkeer dat vanaf de Kleine Drift komt, krijgt een aparte opstelstrook voor linksaf, richting Gooilandplein. Tijdens het werk blijft de Beatrixtunnel in beide richtingen open voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers die richting centrum gaan, kunnen gebruik maken van de stationstunnel. 

Achterom

De kruising Achterom met de Schapenkamp gaat van maandag 23 juli tot en met vrijdag 10 augustus dicht ter hoogte van stadspark Vitushof. Er wordt een rijstrook verlengd op de Schapenkamp, tussen het Achterom en de Prins Bernhardstraat. Dit verbetert de doorstroming op het kruispunt Schapenkamp-Achterom. De Vitusbuurt is bereikbaar via de Emmastraat en het Achterom. Ook wordt het wegdek opnieuw geasfalteerd. Dit staat gepland voor vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus in de avond en een deel van de nacht. Op beide dagen staan verkeersregelaars paraat om het verkeer in goede banen te leiden. 

Uitgelicht