Nieuwe fietstunnel en afsluiting Molenweg in Heerhugowaard

(21 juni 2018)

De Molenweg in Heerhugowaard is vanaf maandag 25 juni 2018 definitief afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer en dan alleen toegankelijk voor (brom)fietsers.

(Brom)fietsers rijden vanaf dat moment door een nieuwe fietstunnel onder de toekomstige N194 door. Van maandag 2 tot en met donderdag 5 juli 2018 geldt hier wel een omleiding. Een deel van de Molenweg is dan afgesloten vanwege asfaltwerkzaamheden.

westfrisia
 
De werkzaamheden zorgen voor verkeershinder (afsluiting). Bouwbedrijf Heijmans voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Noord-Holland, als onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg.

Wat gaat er gebeuren?

De Molenweg wordt afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer, maar blijft toegankelijk voor (brom)fietsers. Zij rijden vanaf 25 juni via een nieuwe fietstunnel onder de toekomstige N194 door. Het deel van de Molenweg ter hoogte van de N194 wordt geasfalteerd.

Verkeershinder en omleidingsroute

Op maandag 25 juni 2018 wordt de Molenweg in de loop van de dag afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Bestemmingsverkeer is wel mogelijk.

molenweg afsluiting

Afbeelding 1 Situatie Molenweg vanaf 25-06-2018

Van maandag 2 juli 06.00 uur tot en met donderdag 5 juli 2018 17.00 uur is de Molenweg afgesloten voor (brom)fietsers. De omleidingsroute loopt via de parallelweg Krusemanlaan.

Molenweg afsluiting fietsers

Afbeelding 2 Tijdelijke afsluiting Molenweg (brom)fietsers

Eindsituatie

De Molenweg wordt afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer, maar blijft toegankelijk voor (brom)fietsers. Zij kunnen via een onderdoorgang onder de toekomstige N194 door. Voor de hulpdiensten wordt een op- en afrit gemaakt, zodat de noordkant van de Molenweg bereikbaar blijft.