Afsluiting Noorderboekert-Noord in Zwaagdijk

(22 maart 2018)

Voor de afbouw van de noordelijke rotonde Noorderboekert in Zwaagdijk is het deel van de Noorderboekert tussen de N302 en de Zwaagdijk van woensdag 11 tot en met vrijdag 13 april afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N302.

Heijmans voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Noord-Holland, als onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg. Na de werkzaamheden rijdt het verkeer net als aan de zuidzijde bij Noorderboekert, over de noordelijke op- en afritten en rotonde. Daartussen wordt dan nog verder gewerkt aan het viaduct en de hoofdrijbaan.

Afsluiting Noorderboekert-Noord in Zwaagdijk

Wat gaat er gebeuren?

Er wordt geasfalteerd en de noordelijke rotonde wordt afgebouwd en aangesloten. Op verzoek van de omgeving en gemeentes is dit naar voren gehaald in de planning, om stagnatie bij de zuidelijke rotonde te verminderen.

Wanneer?

De werkzaamheden vinden plaats van woensdag 11 april 06.00 uur tot en met vrijdag 13 april 21.00 uur.

Verkeers- en geluidshinder?

De afslag op de zuidelijke rotonde Noorderboekert richting Zwaagdijk is, tussen de N302 en de Zwaagdijk, is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor het verkeer tussen Westwoud/N302 en de Zwaagdijk wordt een omleiding ingesteld. Het doorgaande verkeer op de N302 via de zuidelijke rotonde heeft gewoon doorgang en kan ook naar het zuiden afslaan richting Westwoud. Fietsers kunnen gebruik maken van hun gebruikelijke route.

Het is mogelijk dat de omgeving de werkzaamheden hoort.

Omleidingsroutes

Omleidingsroutes worden aangegeven met borden langs de weg. Het verkeer wordt omgeleid via onderstaande routes:

  • Omleidingsroute Zwaagdijk – N302 richting Hoorn via Zwaagdijk en Rijweg en vice versa.
  • Omleidingsroute Zwaagdijk – N302 richting Enkhuizen via Zwaagdijk en N240 en vice versa.

Buslijn 415 tussen Medemblik en Hoorn rijdt tijdens de afsluiting een alternatieve route via de Zwaagdijk, N240 en N302. Winkelcentrum Zwaagdijk is bereikbaar via de omleidingsroutes.

Afsluitingen Noorderboekert

Download overzicht omleidingen afsluiting Noorderboekert Noord

Toekomstige situatie

De Noorderboekert wordt door rotondes met de toe- en afritten verbonden met de toekomstige N307 (huidige N302). De N307 gaat via een viaduct over de Noorderboekert heen. Onder het viaduct komt aan beide zijden van de weg een vrijliggende fietsverbinding.