Kom kijken naar werkzaamheden én natuur in Waalenburg vanaf uitkijkcontainer

(30 maart 2018)

Er is nu nog niet zoveel te zien, maar de werkzaamheden van Provincie Noord-Holland in natuurgebied Waalenburg op Texel zijn officieel van start gegaan. Vanaf een uitkijkcontainer is het werk van aannemer Combinatie Tessel straks goed te volgen.

De lente is begonnen en de vogels kwetteren volop. De Bruine Kiekendief zweeft alweer boven de rietkragen van Waalenburg. Weidevogels als de grutto, kievit en tureluur zijn volop aan het baltsen. En een echte paasprimeur: het eerste kievitsei is gevonden. Rust is nu van groot belang. Er wordt dan ook voorlopig niet gewerkt in Waalenburg. Wel is er dus al van alles te zien vanaf het balkon van de grote witte container, te bereiken vanaf de Nieuwlanderweg. Sla oostelijk af richting de Voorzorg tot het eind van de weg.

kiekedief

 

Start werkzaamheden uitzichtpunten


Vanaf eind april start het werk aan de 3 nieuwe uitzichtpunten bij de Hertenkamp, Weegeswaal en Zaandammerdijk. De nieuwe vogelkijkhut wordt pas na het eind van het broedseizoen gerealiseerd om de broedende vogels niet te storen.

Excursies met Natuurmomenten


Natuurmonumenten, beheerder van het gebied, verzorgt tijdens het broedseizoen excursies in Waalenburg. Kijk daarvoor op www.natuurmonumenten.nl/texel.

Programma Natuurontwikkeling Texel


De impuls voor de natuur in Waalenburg maakt onderdeel uit van het programma Natuurontwikkeling Texel. Daarmee geeft de Provincie Noord-Holland uitvoering aan de Uitvoeringovereenkomst EHS Texel, die Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, gemeente Texel, Agrarische natuur- en landschapsvereniging De Lieuw,  Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en  LTO en provincie Noord-Holland hebben gesloten. www.noord-holland.nl/natuurtexel.
 

Uitgelicht