Vervangen delen deklaag asfalt N241 in Hollands Kroon en Schagen

(29 maart 2018)

De provincie Noord-Holland vervangt de deklaag van het asfalt tussen de rotonde bij ’t Veld en de Priggeweg (parallelweg N241) in Hollands Kroon en van het fietspad langs de Provincialeweg (N241) ter hoogte van de Lasschoterbrug in Schagen.

Uit kwaliteitscontroles bleek de kwaliteit niet voldoende. Daarom wordt de deklaag van het asfalt vervangen op 4 april 2018. Het verkeer wordt omgeleid.

De kwaliteit van het asfalt is van meerdere factoren afhankelijk. In dit geval is hoogstwaarschijnlijk sprake geweest van ongunstige weersomstandigheden tijdens het asfalteren.

Omleiding tussen rotonde ’t Veld en de Rijdersstraat

Tijdens de asfaltwerkzaamheden is de Priggeweg (parallelweg) op 4 april afgesloten tussen rotonde ’t Veld en de Rijdersstraat. Het verkeer vanuit de Rijderstraat wordt via de Priggeweg en de rotonde Oude Verlaatweg naar de Provincialeweg (N241) geleid. Doorgaand verkeer vanaf de Provincialeweg (N241) richting ’t Veld wordt omgeleid via de Hartweg en de Zwarteweg. Tankstation Avia ‘t Veld blijft bereikbaar via de Hartweg en de Priggeweg.

Fietspad

Omleiding fietspad Lasschoterbrug

Ter hoogte van de Lasschoterbrug is het fietspad op 4 april afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Priggeweg aan de oostkant van de N241 en de rotonde bij de Cornelis Blaauboerlaan, en vice versa.

Rotonde

De nieuwe N241

De Provincialeweg (N241) heeft een nieuwe weginrichting gekregen. Sinds begin 2015 is daar volop aan gewerkt. De N241 is verbreed en vernieuwd. Aan de oostkant is een parallelweg aangelegd voor landbouw- en bestemmingsverkeer. Aan de westkant is ruimte gemaakt voor een fietsstraat waar gemotoriseerd bestemmingsverkeer te gast is. Op het drukkere gedeelte ter hoogte van Schagen is een apart fietspad aangelegd.

De Lasschoterbrug is vernieuwd en daarnaast is een nieuwe brug gebouwd die aansluit op de nieuwe parallelweg. Op het hele traject zijn zes rotondes gebouwd. De nieuwe fietstunnel bij de Nes zorgt ervoor dat fietsers de N241 veilig kunnen kruisen. Het kunstproject ‘Monster van Nes’ siert de tunnelwand en bestaat uit een reproductie van bodemvondsten die langs of in de buurt van de N241 zijn gevonden door bewoners en zo de archeologische waarde van de omgeving benadrukken.

Meer informatie

Voor vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800-0200 600 (gratis), of per e-mail: infoN241@noord-holland.nl.

De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.noord-holland.nl/N241. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij het Infopunt N241 aan de Havenstraat in Zijdewind (ketenterrein tegenover nr. 121), open op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.