Betonnen barrière Jaagweg (N235) bij Ilpendam wordt metalen vangrail

(24 mei 2018)

Sinds de opening van de spitsbusbaan op de N235 heeft de provincie diverse reacties van omwonenden ontvangen over het uitzicht op de betonnen barrière ter hoogte van de Zonneweg en over toegenomen geluidsoverlast als gevolg van weerkaatsing van geluid op die barrière.

Deze zomer wordt de betonnen barrière vervangen door een metalen vangrail.

Vangrail

De gekozen oplossing is een afweging tussen het beperken van de overlast voor de omgeving en de veiligheid van de verkeersdeelnemers. De metalen vangrail krijgt schildjes om lichthinder van tegenliggers te voorkomen.

Lokaal maatwerk

Vanwege de beperkte ruimte moet er een speciale vangrail komen voor dit deel van het traject. De vangrail is smaller dan de standaardoplossingen die verder langs de N235 staan. Vanwege de lagere snelheid van gemotoriseerd verkeer langs dit deel van de barrière (maximaal 50 km/uur) is dat geaccepteerd.

Omdat deze nieuwe vangrail op maat moet worden gemaakt, verwacht de provincie dat het nog tenminste 2 maanden duurt voordat de betonnen barriere wordt vervangen. Deze betonnen barriere kan op een andere locatie opnieuw worden gebruikt.