Burgervlotbrug Schagen zondag 3 juni gereed

(30 mei 2018)

De werkzaamheden aan de Burgervlotbrug zijn bijna afgerond. Uiterlijk zondag 3 juni vanaf 17.00 is de brug weer in gebruik; mogelijk al eerder dit weekend.

WaakSaam voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Burgervlotbrug

Westelijke zijde gereed

Alle onderdelen van de westelijke zijde zijn vernieuwd en strak in de verf terug geplaatst. Daarna is de coating afgewerkt, zoals het witten van de deksels op de buispalen en de koppen van de palen. De laatste hand gelegd aan het monteren van de oostelijke onderdelen van de brug.

Afstellen en testen

Met alle onderdelen terug zijn op hun plaats lijkt het alsof de brug al gereed is. Wat echter rest is het afstellen en testen van de brug. Dit is een bewerkelijke klus die zorgvuldig uitgevoerd dient te worden om - als de vlotbrug straks weer in gebruik is genomen - storingen van de brug te voorkomen.

Volgens planning is de Burgervlotbrug op zondag 3 juni vanaf 17.00 uur gereed. Als het afstellen en testen sneller verloopt dan verwacht dan wordt de brug eerder opengesteld voor het verkeer.

Schade en onderhoud

De provincie herstelt de aangevaren brug, voert onderhoud uit en heeft stalen remmingwerken geplaatst die de Burgervlotbrug beter beschermen tegen aanvaringen. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Burgervlotbrug tot 3 juni 17.00 uur gestremd voor al het verkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen in die periode gebruik maken van een veerpont.

Meer informatie

WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland tot juni 2025 vaarwegen, wegen, kunstwerken, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland.

Vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl of kijk op: www.waaksaam.com/nieuws