Groot onderhoud aan fietspad langs N247 tussen Monnickendam en Broek in Waterland

(08 mei 2018)

Het fietspad langs de N247 tussen Monnickendam en Broek in Waterland wordt opgeknapt. Ook de betonplaten van de proef met het fietspad van 'glas en gras' worden verwijderd.

Het fietspad wordt in de originele staat hersteld en volledig geasfalteerd.

Planning

In de week van 14 tot en met 18 mei 2018 vinden de werkzaamheden plaats. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het frezen en verwijderen van het asfalt, opnieuw asfalteren, aanvullen en zaaien van de bermen. De werkzaamheden vinden overwegend overdag plaats tussen 07.00 en 16.00 uur.

Op dinsdag 15 mei beginnen de werkzaamheden echter om 20.00 uur ’s avonds en gaat de aannemer onafgebroken door met frezen en asfalteren tot donderdag 17 mei 05.00 uur.

Omleidingsroute voor (brom-)fietsers

Gedurende de gehele periode van 14 tot en met 18 mei geldt een omleidingsroute voor fietsers:

  • (Brom-)fietsers vanuit Broek in Waterland richting Monnickendam volgen de Overlekergouw en dan rechtsaf het fietspad richting de Monnickenmeer
  • (Brom-)fietsers vanuit Monnickendam richting Broek in Waterland volgen de Monnickenmeer en aan het eind linksaf richting Overlekergouw.

De omleidingsroute wordt met borden gemarkeerd. De omleiding is dus 1.38 km langer dan de reguliere fietsroute. Met een gemiddelde fietssnelheid van 15km/uur kunt u rekening houden met een vertraging van circa 6 minuten.