Update: Leeghwaterbrug bij Alkmaar (N242) van 14 tot en met 17 mei afgesloten

(16 mei 2018)

Om de verkeerssituatie op de Leeghwaterbrug bij Alkmaar (N242) voor de weggebruikers veiliger en duidelijker te maken, gaat de provincie Noord-Holland in de nachten van 14 tot en met 17 mei van 20.00 uur tot 05.00 uur de belijning volledig vernieuwen.

Nachtwerkzaamheden aan de weg

Update

Om de werkzaamheden goed af te ronden is het nodig om gebruik te maken van de reservedatum van 16 op 17 mei van 20:00 tot 05:00 uur. Vanaf 20:00 uur is de weg afgesloten van Heerhugowaard richting Alkmaar (Noord naar Zuid). Zodra daar de werkzaamheden gereed zijn is de weg weer toegankelijk. Vervolgens is de weg van Alkmaar richting Heerhugowaard (Zuid naar Noord) tijdelijk afgesloten om daar de laatste werkzaamheden aan de belijning af te ronden. Tijdens de werkzaamheden geldt de reguliere omleidingsroute. De wegafsluitingen hebben geen invloed op het scheepvaartverkeer.

Oorspronkelijk bericht:

Tijdens deze werkzaamheden is de brug per nacht in één richting afgesloten. De huidige gele en witte belijning wordt er afgehaald en er wordt tijdelijke, duurzame gele belijning aangebracht. Deze belijning blijft tot het einde van de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug. Daarnaast worden er iets bredere rijstroken gecreëerd door de barrières in de middenberm tussen de rijrichtingen te verplaatsen. Het gaat om  aanpassingen van enkele decimeters. Hierdoor ontstaat er iets meer ruimte op de weg. Dat bevordert ook de veiligheid en doorstroming.

Afsluiting Leeghwaterbrug

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren moet de weg gedeeltelijk afgesloten worden. De weg is op 14 mei vanaf 20.00 uur tot 15 mei 05.00 uur vanuit Alkmaar richting Heerhugowaard afgesloten. Op 15 mei wordt de  andere richting aangepast. Vanaf 15 mei 20.00 uur tot 16 april 05.00 uur is de weg van Heerhugowaard richting Alkmaar afgesloten.
Woensdagnacht 16 en donderdagnacht 17 mei staan ingepland voor eventuele uitloop van het werk en als reservedata indien de weersomstandigheden de werkzaamheden niet toelaten.
Tijdens de afsluiting geldt de reguliere omleidingsroute via de Westelijke Randweg – N9. Deze omleiding staat ook ter plaatse aangegeven.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800-0200 600 (gratis), of per e-mail: leeghwaterbrug@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.noord-holland.nl/leeghwaterbrug.