Plaatsen straatnaamborden Priggeweg en Vennikerweg (N241) tussen Schagen en Verlaat

(23 mei 2018)

De provincie Noord-Holland plaatst op 23 mei 2018 straatnaamborden langs de parallelweg (Priggeweg) en fietsstraat (Vennikerweg) naast de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat.

De parallelweg en fietsstraat zijn met de nieuwe straatnamen beter vindbaar voor nood- en hulpdiensten. Anders hadden de straten dezelfde naam gekregen als de hoofdrijbaan, namelijk Provincialeweg (N241). Onder de straatnaamborden komen borden met huisnummers en plaatsnaam te hangen. In tegenstelling tot eerdere berichten worden deze ook 23 mei geplaatst. De huisnummeraanduiding bij de woningen worden in de week van 29 mei geplaatst.

De Priggeweg en Vennikerweg zijn vorig jaar uit alle prijsvraaginzendingen gekozen tot de winnende straatnamen.

Priggeweg

De parallelweg aan de oostkant van de N241 heet voortaan Priggeweg. Deze weg ligt grotendeels op of langs de voormalige Priggedijk (of Prigdijk). Een van de boerderijen langs het traject heet nog ‘Priggedik’.
De parallelweg loopt van de kruising bij Verlaat (N242-N241) in de gemeente Hollands Kroon tot aan de Kanaalweg (N248) in de gemeente Schagen.

Vennikerweg

De fietsstraat aan de westkant van de N241 krijgt de nieuwe naam Vennikerweg. Aan de westkant van de Prigdijk lag voorheen een buurtschap met de naam ‘De Vennik’. Ook hier staat nog een boerderij met deze naam.
De fietsstraat tussen de rotonde bij de Haringhuizerweg in Schagen tot aan de Havenstraat 125 in Zijdewind krijgt de naam Vennikerweg. Verder naar het zuiden neemt de fietsstraat de namen van de Havenstraat en De Weel aan.