Ruim 100 jongeren delen hun wens voor Noord-Holland

07 mei 2018

Net als vorig jaar stond ook in 2018 de Huiskamer van Jouw Noord-Holland op Bevrijdingspop Haarlem. Ruim 100 jongeren hebben hun wens voor de toekomst van Noord-Holland achterlaten in de Jouw Noord-Holland tijdscapsule.

Dit is een grote Verkade-kist, waarin we alle wensen verzamelen, opgehaald tijdens het participatieproces van de Omgevingsvisie NH2050. Als de omgevingsvisie is vastgesteld dan gaat de kist op slot, om pas weer geopend te worden in 2050.

Naast de tijdscapsule konden de jongeren hun wens tekenen op een groot doek, hun kennis van Noord-Holland testen met de petje-op-petje-af quiz van cabaretier Johan Fretz en met elkaar op de foto gaan in de Jolly Photobooth. Het was af en toe dringen in de brandende zon, maar dat mocht de pret blijkbaar niet drukken!

18 juni ter inzage

De Huiskamer van Jouw Noord-Holland maakt onderdeel uit van het participatieproces om de inwoners van Noord-Holland te betrekken bij de Omgevingsvisie NH2050. Naar verwachting gaat de Ontwerp Omgevingsvisie NH2050 18 juni ter inzage en stellen Provinciale Staten in oktober/november de definitieve omgevingsvisie vast.

kunstwerk