Troostleeuwtje van weginspecteurs heet Bumpy

(14 mei 2018)

In Noord-Holland rijdt met alle weginspecteurs van de provincie een troostleeuwtje mee. Een naam voor dit sympathieke knuffeltje was er nog niet.

De weginspecteurs vroegen de inwoners van Noord-Holland een naam te bedenken. Het werd Bumpy. Louisah (10) uit Uitgeest bedacht de naam en kreeg afgelopen vrijdag de eerste Bumpy overhandigd tijdens een bezoekje aan de verkeerscentrale in Hoofddorp.

Louisah met troostleeuwtje Bumpy directeur Chris de Vries en weginspecteur Arjen
Louisah (met Bumpy), Chris de Vries en weginspecteur Arjen.

Het troostleeuwtje rijdt niet alleen mee voor de gezelligheid, het wordt door weginspecteurs gegeven aan kinderen die betrokken zijn bij een verkeersongeval, om ze een beetje af te leiden en te troosten. Tussen de ruim 140 inzendingen zaten ontzettend veel leuke en creatieve namen, met leuke verwijzingen naar het werk van de weginspecteurs en de provincie Noord-Holland. Uiteindelijk werd het Bumpy. Louisah: “Ik moest bij het bedenken van de naam aan een bumper denken, want meestal is er bij een ongeluk een botsing met de bumper. Zo ben ik op Bumpy gekomen.”

Kijkje achter de schermen

De prijs voor het bedenken van de naam was een kijkje achter de schermen bij de weginspecteurs. Samen met haar moeder en enkele vriendjes en vriendinnetjes nam Louisah de eerste Bumpy in ontvangst uit handen van Chris de Vries, directeur Beheer & Uitvoering van de provincie Noord-Holland. Louisah mocht het leeuwtje een button opspelden met zijn naam. Chris de Vries is tevreden: “Ik vind het een mooie naam, het klinkt ook wel stoer. Vanaf nu gaan we het leeuwtje dan ook met trots Bumpy noemen.” Na Bumpy-taart en limonade werd het hele gezelschap door weginspecteurs Arjen en Ruud rondgeleid door de verkeerscentrale en mocht Louisah achter het stuur kruipen van de auto van de weginspecteurs.

Werk weginspecteurs belangrijk

De provincie doet er alles aan om haar wegen zo veilig mogelijk te houden. Toch gebeuren er nog kleine en grote ongelukken. De weginspecteurs van de provincie Noord-Holland zijn bij incidenten altijd aanwezig om de hulpdiensten te assisteren en om het verkeer in goede banen te leiden. Maar dat is zeker niet hun enige taak. De weginspecteurs zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat de wegen vrij zijn van gevaarlijke objecten. En zij controleren of wegwerkzaamheden veilig worden uitgevoerd, niet alleen voor het verkeer, maar ook voor de mensen die aan de weg werken. Weginspecteur Jan vertelt in dit filmpje meer over zijn werk.

Vragen en tips voor onze weginspecteurs?

Neem contact op via het Servicepunt 0800 - 0200 600.