12.500 bezoekers en sporters op nieuwe N307

(12 november 2018)

Samen met omwonenden organiseerde de provincie zaterdag 10 november 2018 een groot evenement op een spiksplinternieuw deel van de N307, onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg.

Voordat auto’s binnenkort over de nieuwe provinciale weg rijden, grepen zo’n 12.500 bezoekers en sporters de eenmalige kans om over de weg te wandelen, hardlopen of fietsen. Het was een geweldige dag met veel blije mensen, een uitgebreide markt, foodtrucks, kinderactiviteiten en sportevenementen.

Markt

Op de bijna 500 meter lange, gezellige markt was voor ieder wat wils. Van brocante en kleding tot streekproducten en woonaccessoires.

Markt

Kinderactiviteiten

Kinderen leefden zich uit met skelteren op de nieuwe weg en lieten prachtige kunstwerken op hun gezicht schminken.

Kinderen op skelters

Drechtje

De meet en greet met onze oude buurvrouw Drechtje werd druk bezocht. Drechtje is een reconstructie van een in de buurt van gevonden skelet, tijdens de archeologisch opgravingen voor het project. Zij heeft vrijwel zeker over de ‘weg’ gelopen, maar dan ca. 3400 jaar geleden.

Drechtje

Tunnelgalmconcert

Het koor Pop4You testte de akoestiek van de tunnel met een heus tunnelgalmconcert. Het galmde goed in de tunnel! Ook aan publiek had het koor geen gebrek.

Tunnelgalmconcert

Hardlopen

Lokale hardloopverenigingen organiseerden een run over de nieuwe weg en door de nieuwe onderdoorgangen. De bijna 1.000 hardlopers startten hun 7 of 14 kilometer run met een feestelijke warming-up.

Hardlopers

Wielrennen

Gedeputeerde Elisabeth Post gaf het startschot voor de wielertijdrit. In een door de lokale wielervereniging georganiseerde ploegentijdrit vlogen 65 ploegen over het nieuwe asfalt.

Wielrennen
(Foto’s: Elmer van der Marel)