Denk mee voor een innovatieve én duurzame nieuwe Cruquiusbrug

(21 november 2018)

De provincie Noord-Holland vraagt bewoners, bedrijven en gebruikers mee te denken over de bouw van de nieuwe Cruquiusbrug (N201) richting Heemstede.

De brug is aan vervanging toe en wordt in 2021 - 2022 circulair, energiezuinig en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd. Suggesties hiervoor kunnen worden ingediend via Cruquiusbrug in beeld.  

Nieuwe Cruquiusbrug

De oude Cruquiusbrug richting Heemstede stamt uit 1932 en is aan vervanging toe. De nieuwe brug wordt verbreed waardoor meer ruimte ontstaat voor fietsers en voetgangers. Hierdoor verbetert de doorstroming voor het verkeer op de N201.

De provincie Noord-Holland heeft hoge ambities voor de nieuwe Cruquiusbrug.

De nieuwe brug wordt circulair, energiezuinig en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd. Circulair bouwen betekent efficiënt en slim omgaan met grondstoffen en materialen zoveel mogelijk hergebruiken. Het zo onderhoudsarm mogelijk bouwen van de brug levert in de toekomst minder hinder voor het verkeer op.

Interactief platform

Op www.cruquiusbrug.nl is een interactief platform beschikbaar waar iedereen tot en met zondag 9 december 2018 suggesties kan geven voor het ontwerp van de nieuwe, duurzame brug. De provincie bekijkt of de suggesties het ontwerp verder kunnen verbeteren. Uiteraard moet dit passen binnen de planning, het beschikbare budget en vanzelfsprekend met zo min mogelijk hinder. Op elke suggestie volgt een terugkoppeling.

Het platform blijft ook tussen 9 december en eind 2018 actief en ook dan kunnen suggesties worden ingediend. Deze worden op een later moment verwerkt waardoor een terugkoppeling wellicht langer duurt. Het ontwerp is begin 2019 gereed.

In juni 2019 start de provincie met de aanbesteding van de nieuwe Cruquiusbrug.

Meer informatie

Met vragen kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail via servicepunt@noord-holland.nl.