Dit doet de provincie

(15 november 2018)

Op 20 maart 2019 zijn de Provinciale Staten verkiezingen. Vaak is gebrek aan kennis over wat de provincie doet een reden om niet te gaan stemmen. Daarom starten de 12 provincies samen met het IPO (Interprovinciaal Overleg) een informatieve campagne.

Het filmpje Leer mij Jaap kennen: in een flits ons land door is de aftrap van deze campagne. In dit filmpje komen alle provincies en de taken van provincies op luchtige en ludieke wijze in beeld. Hoofdpersoon Jaap doorkruist Nederland. Hij fietst door de 12 provincies en ziet wat mede door de inspanning van de provincie allemaal tot stand is gebracht of met zorg behouden blijft. In de volgende fase van de campagne worden filmpjes gemaakt van jongeren die aan het woord zijn over de provincie.

Leer mij Jaap kennen

4 jaar lang inwoners informeren

De aanstaande verkiezingen zijn een mooie aanleiding om aandacht te geven aan de rol en taken van de provincies. Maar de provincie Noord-Holland wacht niet tot de verkiezingen om haar inwoners te informeren. Daar zet de provincie zich continu voor in. Bijvoorbeeld met de het tv-programma jouwnoordholland dat de provincie samen met NH-media maakt. Maar inwoners kunnen zich ook abonneren op het gratis online magazine van de provincie: &Holland. Verder is de provincie actief op diverse social media, zoals Twitter.