Financiering Innovatiefonds Noord-Holland voor verbeteren blaaskankerdiagnose

(28 november 2018)

Scinvivo, een MedTech startup gevestigd in Amsterdam, heeft een lening ontvangen van 300.000 euro van het Innovatiefonds Noord-Holland.

Scinvivo gaat het geld gebruiken om een innovatie te realiseren in het verbeteren van blaaskankerdiagnostiek. Volgens Scinvivo kan de huidige diagnostiek verbeterd worden met nieuwe beeldvormingstechnieken.

Scinvivo ontwikkelt een katheter die in het blaasweefsel kan kijken zodat de arts kan zien wat er in de blaaswand gebeurt. De katheter gebruikt OCT (optical coherence tomography) om dwarsdoorsnede beelden te maken van het weefsel. Op deze manier kan de uroloog tijdens de operatie zien wat zich in de blaaswand afspeelt, en zo een betere diagnose stellen.

Katheter

Arjan Groenevelt, directeur van Scinvivo: "Met de financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland zal deze katheter een stap verder ontwikkeld worden. In de zomer van 2019 kunnen de eerste klinische testen beginnen. Hierbij werken wij samen met Amsterdam UMC. Wij verwachten dat de katheter begin 2020 beschikbaar komt."

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: "De innovatie van Scinvivo kan een belangrijke toevoeging zijn in de praktijk van urologen en een verbetering geven in de diagnostiek van verschillende vormen van kanker. Onze financiering kan hopelijk leiden tot vervolgfinanciering door derden om deze innovatie naar de markt te brengen. Dit is de eerste lening van het afgelopen zomer gelanceerde Innovatiefonds Noord-Holland."

Innovatiefonds Noord-Holland

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun van Europa.

Het fonds ondersteunt ondernemers in de provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van Proof-of-Concept. Het fonds verstrekt converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018-2023.

Scinvivo

Scinvivo is een MedTech startup, gevestigd in Amsterdam. Scinvivo ontwikkelt optische beeldvormende technologieën voor medische diagnostiek.

 

 

 

Uitgelicht