Inloopbijeenkomst Riebeeckvijver Hilversum

(23 november 2018)

De provincie Noord-Holland, gemeente Hilversum en het GAD (Gewestelijke Afvalstoffen Dienst) houden op donderdag 29 november 2018 tussen 17.00 en 19.30 uur een inloopbijeenkomst. Het gaat over werkzaamheden die begin 2019 uitgevoerd worden om de inrichting en parkeermogelijkheden rond de Van Riebeeckvijver te verbeteren. Ook worden er ondergrondse afvalcontainers geplaatst.

De bijeenkomst vindt plaats in Informatiecentrum HOV in ’t Gooi, Oosterengweg 88.

Riebeeckvijver Hilversum

Calamiteitenroute

De Compagnieweg, de Zeevaertweg en de Oude Amersfoortseweg krijgen parkeerplaatsen en worden geschikt gemaakt als calamiteitenroute voor nood- en hulpdiensten (zoals de politie, brandweer en ambulances). Op de hoek van de Oude Amersfoortseweg-Compagnieweg en de Van Riebeeckweg-Compagnieweg komen ondergrondse afvalcontainers. Tijdens de inloopbijeenkomst wordt het definitief ontwerp gepresenteerd en kunnen bewoners en belanghebbenden vragen stellen over de uitvoering en de maatregelen die genomen worden om overlast te voorkomen.

Aanleiding voor herinrichting

Binnenkort gaat de Oosterengweg voor een periode van 2,5 jaar dicht voor alle verkeer. De provincie gaat dan aan de slag met de aanleg van een vrije busbaan parallel aan het spoor en met de bouw van een spoorwegonderdoorgang ter hoogte van de kruising met de Oosterengweg. Fietsers, voetgangers en de nood- en hulpdiensten kunnen in die periode gebruik maken van een tijdelijke overweg om het spoor over te steken. Automobilisten wordt verzocht zoveel mogelijk gebruik te maken van rond en snelweg en binnen Hilversum de fiets te pakken.

Desalniettemin wordt rekening gehouden met toenemende drukte op een aantal belangrijke lokale wegen. Om die routes goed voor te bereiden, worden de komende tijd maatregelen uitgevoerd om de capaciteit en/of de verkeersveiligheid op die wegen te vergroten. De werkzaamheden rondom de Van Riebeeckvijver maken onderdeel uit van het maatregelenpakket.