Leerlingen lopen bliksemstage bij provincie

(16 november 2018)

Leerlingen van de Haarlemse basisschool De Zuiderpolder lopen woensdag 21 november een bliksemstage bij de provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlem. Tijdens deze stage maken 22 leerlingen kennis met verschillende beroepen bij de gemeente en provincie.

Bliksemstage voor basisschoolleerlingen

Reilen en zeilen

De leerlingen krijgen met de bliksemstage een beeld van het reilen en zeilen in beide organisaties en de verschillende functies die daar zijn. Verder gaan ze bij beide organisaties in gesprek met werknemers over hun dagelijkse werk. Daarna koppelen ze hun bevindingen terug aan gedeputeerde Adnan Tekin (Arbeidsmarkt en Onderwijs) en wethouder Jur Botter (Jeugd en Onderwijs).

Eed

Om de leerzame dag een officiëel tintje te geven, begint de bliksemstage met het afleggen van de eed in de Raadszaal van het stadhuis aan de Grote Markt. Hierdoor zijn de leerlingen voor 24 uur ‘ambtenaar’.

De bliksemstage is een van de projecten waarin de provincie en de gemeente Haarlem samenwerken met JINC, de landelijke organisatie die jongeren met sociaaleconomische achterstand op weg helpt naar werk.