Nachtelijke afsluiting Provincialeweg (N242) richting Heerhugowaard

(27 november 2018)

Donderdagavond 29 november vanaf 20.00 uur tot vrijdagochtend 05.00 uur is de Provincialeweg (N242) tussen de A9 en de Noordervaart N244/N243 richting Heerhugowaard afgesloten.

De provincie Noord-Holland laat de belijning en bebording aanpassen om de doorstroming en veiligheid van het autoverkeer op de Provincialeweg (N242) in Alkmaar te verbeteren. Deze werkzaamheden behoren tot het pakket aan extra maatregelen om de doorstroming te bevorderen bij de Leeghwaterbrug. Tijdens de afsluiting geldt de reguliere omleidingsroute via de Westelijke Randweg - N9.

Werkzaamheden

Het gaat om het gedeelte van de N242 waar nu een tijdelijke barrière op de weg staat. Op dit weggedeelte worden de twee rijstroken gescheiden door een doorgetrokken streep en is de snelheid momenteel 50 km/u. Eerder dit jaar is de barrière verplaatst zodat, over een lengte van 900 meter, de rijbaan breder is dan 2 meter. Na evaluatie van deze gewijzigde situatie is besloten de snelheid hier te verhogen van 50km/u naar 70km/u. De doorgetrokken streep wordt op dit gedeelte een onderbroken streep.

Reguliere omleidingsroute

Voor verkeer vanaf de A9 en Kooimeerplein richting Heerhugowaard geldt de reguliere omleidingsroute via de Westelijke Randweg – N9. Deze omleiding staat ter plaatse aangegeven met cijfer 3. Deze omleiding geldt ook voor het verkeer richting de N243 en N244, dat rekening moet houden met een extra reistijd van 15 minuten. Het verkeer richting Heerhugowaard moet vanaf de A9 rekening houden met zo’n 10 minuten extra reistijd. Het verkeer vanuit het noorden ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Omleidingsroute via Westelijke Randweg-N9

Reservedatum aanpassen belijning en bebording

Als de werkzaamheden door weersomstandigheden niet door kunnen gaan, geldt er een reservedatum voor de wegwerkzaamheden. De reservenacht voor de afsluiting is van maandagavond 3 december 20.00 uur tot dinsdagochtend 4 december 05.00 uur.

Werkzaamheden geleiderail N244

In dezelfde nacht vinden er werkzaamheden plaats aan de geleiderail tussen de N242 en N244. Deze werkzaamheden hebben geen betrekking op de bouw van de brug, maar zorgen wel voor een lokale omleiding via de Zuidervaart voor het verkeer op de N244 richting het zuiden. De omleiding wordt ter plaatse aangegeven.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)weggebruikers contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 0200 600 (gratis), of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.noord-holland/leeghwaterbrug en de Facebookpagina Leeghwaterbrug.