Statencommissie bezoekt luchthaven Lelystad

(23 november 2018)

De commissie Natuur, Landbouw, Water en Milieu van Provinciale Staten van Noord-Holland bezocht op 22 november Lelystad Airport voor een informatief werkbezoek: wat kan de luchthaven betekenen voor Noord-Holland, voor Schiphol, geluid, aanvliegvliegroutes en bereikbaarheid?

Vertegenwoordigers van Lelystad Airport en de Luchtverkeersleiding Nederland informeerden de commissie over de ontwikkelingen en plannen van de luchthaven voor 2020. Zoals de groei van de vakantievluchten en de mogelijkheden die de uitbreiding van de luchthaven biedt om de ‘hub’-functie van Schiphol te verstevigen. De startbaan van Lelystad Airport is verlengd en ook de terminal om de passagiers te ontvangen voor de vakantievluchten is zo goed als gereed.

Statencommissie bezoekt luchthaven Lelystad

Metingen

Verder kwam aan de orde dat er blijvend metingen naar geluid, vogels, gezondheid en luchtkwaliteit worden gedaan. Daarnaast werd de commissie ingelicht over de wijze waarop vluchten vanaf Lelystad ingepast kunnen worden in de indeling van het luchtruim, waarbij vluchten richting bijvoorbeeld Groot Brittannië over Noord-Holland geleid worden. De commissie ging ook in gesprek over de bereikbaarheid van het vliegveld Lelystad met de projectleider van de provincie Flevoland.