Westfrisiaweg klaar voor gebruik

(30 november 2018)

De 2 nieuwe provinciale wegen, de N194 (Alkmaar–Hoorn) en de N307 (Hoorn–Enkhuizen), zijn open voor het verkeer. Een belangrijk moment voor de regio West-Friesland en de provincie Noord-Holland. Op 30 november vond de officiële opening plaats.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) openden het allerlaatste onderdeel van de weg op het viaduct boven de A7 Hoorn-Noord voor het verkeer. Hiermee is het laatste deel van het project N23 Westfrisiaweg, klaar voor gebruik.

Westfrisiaweg klaar voor gebruik

Minister Cora van Nieuwenhuizen: “De openstelling van deze nieuwe verbinding is heel erg mooi nieuws. Niet alleen voor de regio en voor de bouwers die er keihard aan werkten, maar ook voor de bewoners die de onvermijdelijke hinder van de aanleg ondergingen. De N307 en N194 zorgen voor minder vertraging en zijn goed voor de verkeersveiligheid, omdat deze nieuwe wegen minder sluipverkeer in de dorpskernen betekenen."

“Noord-Holland krijgt hiermee 2 fraaie nieuwe provinciale wegen. De nieuwe N194 en N307 verbeteren de doorstroming, verhogen de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers en bieden kansen op economische groei. We zijn er trots op dat we dit samen met de inwoners, bedrijven en partners uit West-Friesland voor elkaar hebben gekregen”, aldus gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) van de provincie Noord-Holland.

Resterend werk

Met de opening is het complete tracé tussen Alkmaar en Enkhuizen in gebruik. Er zijn nog enkele restwerkzaamheden, dat de komende weken gereed komt. Dit is bijvoorbeeld het afronden van een fietspad bij Bovenkarspel en het aanleggen van een aantal pechhavens in het westelijk deel van het tracé. Daarna is het project afgerond.

Meer informatie

Bij vragen over de laatste werkzaamheden of andere zaken rondom het project N23 Westfrisiaweg kan contact worden opgenomen met het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Meer informatie staat op www.n23westfrisiaweg.nl of op de Facebookpagina van de Westfrisiaweg.

N23 Westfrisiaweg

Vanaf 30 november 2018 rijdt het verkeer tussen Alkmaar en Enkhuizen over de nieuwe N194 en N307. De provincie Noord-Holland zorgt in het project N23 Westfrisiaweg met haar partners voor deze nieuwe verbinding. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de regio. Ook bevordert het de economie en werkgelegenheid.