Aanvullend onderzoek Niet Gesprongen Explosieven Kennemerstraatweg in Heiloo

(05 oktober 2018)

Op maandag 15 oktober worden tussen 7.00 en 16.00 uur onderzoekswerkzaamheden uitgevoerd aan de Kennemerstraatweg in Heiloo, ter hoogte van de Lagelaan. De werkzaamheden zijn nodig om het lopende onderzoek naar de Niet Gesprongen Explosieven (NGE) af te ronden.

Dit onderzoek is al in 2016 opgestart.

Detectieonderzoek

Klein verdacht gebied

In het verleden is historisch onderzoek naar NGE’s uitgevoerd. Op de Kennemerstraatweg in Heiloo is nog een klein ‘verdacht gebied’ aangemerkt. Hier kan eventueel nog kleine handmunitie liggen uit de Tweede Wereldoorlog. Een detectieonderzoek brengt in kaart of er metalen onderwerpen in het gebied liggen die NGE’s kunnen zijn.

Indien het detectieonderzoek daar aanleiding voor geeft, wordt kleinschalig graafwerk verricht. Meestal worden andere metalen voorwerpen aangetroffen. Toch moet worden zekergesteld dat er geen NGE’s in de bodem liggen.

Geen hinder tijdens werkzaamheden

De onderzoekswerkzaamheden op 15 oktober zijn zichtbaar langs de Kennemerstraatweg ter hoogte van de Lagelaan. Deze werkzaamheden veroorzaken in principe geen hinder voor het verkeer en omwonenden. Indien een NGE wordt gevonden, volgen er passende maatregelen.