FISHERMAN & FRIENDS: nieuwe expositie in provinciehuis

(16 oktober 2018)

Liefhebbers van conceptuele, abstract-geometrische kunst kunnen vanaf 3 november hun hart ophalen bij de nieuwe Dreefexpositie FISHERMAN & FRIENDS.

Er zijn schilderijen, tekeningen, sculpturen, videowerken en installaties te zien van Kuno Grommers, Rosa Johanna, Wjm Kok, Erik van Spronsen en Kees Visser.
De kunstenaars delen een gezamenlijke liefde voor het abstract-geometrische. Vaak met een conceptuele basis en serieel, maar daarmee houdt elke vergelijking op. De vijf laten zich, zoals tegenwoordig vaker in de hedendaagse kunst het geval is, lastig in een hokje stoppen. Schilder, installatiemaker, videokunstenaar of beeldhouwer? De tentoonstelling is samengesteld door Kees Visser in samenwerking met curator Aart van der Kuijl.

Kunstwerk van kubussen van Erik van Spronsen
Erik van Spronsen: 27 kubussen, marmer (2014)

Kunstlijn Haarlem

De expositie maakt deel uit van de 33ste editie van de Haarlemse Kunstlijn. Het eerste weekend van november zetten kunstenaars uit Haarlem en omstreken hun deuren open voor hun publiek. Dan is op ongeveer 150 bijzondere locaties beeldende kunst te zien.

Gratis toegang

Tijdens het kunstlijnweekend op 3 en 4 november is de expositie op zaterdag te zien van 11.00-17.00 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3 te Haarlem. Daarna is de expositie op werkdagen te bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur. De expositie duurt tot 8 januari 2019, de toegang is gratis.

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een presentatie te bezoeken over de geschiedenis van het gebouw.

Achtergrondinformatie over de tentoonstelling (pdf, 466 kb)