Maak met een natuurinitiatief in Noord-Holland kans op € 250

(10 oktober 2018)

Werk jij aan een buurtboomgaard, voedselbos, bijenlint of ander natuurinitiatief in Noord-Holland?

Dan maak je kans op een bijdrage van € 250 van de provincie Noord-Holland als je een crowdfundingcampagne start op Crowdfunding VoorNatuur.

Groen Kapitaal, het programma van de provincie Noord-Holland wil hiermee de biodiversiteit in de provincie bevorderen en natuurinitiatieven ondersteunen. Alle projecten die meedoen krijgen persoonlijke begeleiding van crowdfundingswebsite Voor je Buurt bij het voorbereiden en uitvoeren van de campagne. De initiatieven verschijnen ook op het platform Groen Kapitaal.

Huisje in groene omgeving

Groen Kapitaal Congres

Alle projecten krijgen op het Groen Kapitaal Congres op 14 december de mogelijkheid te crowdfunden en zo donaties op te halen voor hun campagne. 3 van deze initiatieven mogen hun project te pitchen. De bezoekers mogen vouchers van € 10.000 verdelen over deze 3 projecten. De provincie bepaalt begin december welke 3 projecten dit zijn. De criteria zijn: het unieke aantal donateurs en vrijwilligers op de crowdfundingcampagne, het tot dan toe opgehaalde bedrag en de impact op de biodiversiteit.

Aanmelden

Ben jij betrokken bij een natuurproject of heb je een goed idee voor het bevorderen van de biodiversiteit in jouw omgeving? Neem dan deel aan het Groen Kapitaalprogramma en krijg persoonlijke begeleiding, volg een trainingsprogramma en ontvang een bijdrage van de provincie aan jouw campagne. Maak daarnaast nog kans op een extra bijdrage aan je campagne op het Groen Kapitaal Congres op 14 december.

Programma

Op 16 oktober geeft Voor je Buurt de eerste workshop waarin het gaat over crowdfunding: wat is crowdfunding en hoe ziet een campagne eruit? Deelnemers gaan praktisch aan de slag met het voorbereiden van de crowdfundingcampagne voor hun eigen project.

Op 30 oktober geven het IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid en Landschap Noord-Holland de tweede workshop waarin het gaat over het bevorderen van de biodiversiteit.

De laatste workshop is op 13 november. In deze workshop, gegeven door Voor je Buurt, bereiden de deelnemers hun crowdfundingcampagne verder voor en gaan de eerste campagnes van start.

Aanmelden kan via info@crowdfundingvoornatuur.nl. Wees er snel bij, want er is plek voor maximaal 15 initiatieven.

Kijk voor meer informatie op crowdfundingvoornatuur.nl/noord-holland. Of stel je vraag via info@crowdfundingvoornatuur.nl of 020 337 70 55.