Onderhoudswerkzaamheden Cruquiusbrug donderdagochtend 8 november gereed

(30 oktober 2018)

De provincie Noord-Holland voert sinds maandag 22 oktober 2018 onderhoudswerkzaamheden uit aan de Cruquiusbrug. Volgens de oorspronkelijke planning zouden de werkzaamheden uiterlijk maandag 5 november klaar zijn.

Er blijkt meer onderhoud nodig te zijn. De extra werkzaamheden zijn uiterlijk donderdagochtend 8 november klaar. Beide brugdelen zijn die dag vóór de ochtendspits weer beschikbaar voor de scheepvaart en het wegverkeer. De Cruquiusdijk en Bennebroekerdijk zijn dan ook weer toegankelijk voor al het verkeer.

Onverwachte werkzaamheden

De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit het vervangen van de twee draagtorens van de brug. Deze torens dragen de balans, het bovenste bewegende deel van de brug met het contragewicht. De balans moest hiervoor volledig gedemonteerd worden. Bij het demonteren trof de aannemer onverwachte tekortkomingen aan in de balans.

Een veel gestelde vraag is of de aannemer de uitloop van de werkzaamheden had kunnen voorzien. Soms blijkt pas bij demontage welke extra werkzaamheden nog noodzakelijk zijn om het onderhoud goed af te kunnen ronden. Daardoor is uitloop niet altijd te voorspellen.

Hameitorens

Omleidingsroutes

Omwonenden en bedrijven ervaren hinder van het afsluiten van de Cruquiusdijk en Bennebroekerdijk. Op verzoek laat de provincie enkele borden bijplaatsen om de omleidingsroutes voor iedereen zo duidelijk mogelijk te maken.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis), of per mail servicepunt@noord-holland.nl.