Verkeershinder N246 door reparatie tijdelijke Beatrixbrug Westknollendam

(07 oktober 2018)

De provincie Noord-Holland voert reparatiewerkzaamheden uit aan de tijdelijke Beatrixbrug in Westknollendam. Daardoor wordt het verkeer op de Provincialeweg (N246) over 1 rijstrook geleid van vrijdag 5 oktober 20.00 uur tot de volgende ochtend 5.00 uur. Op zondag 7 oktober is de N246 ter hoogte van de tijdelijke Beatrixbrug volledig afgesloten van 20.00 uur ’s avonds tot maandagochtend 8 oktober 5.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid. Voor het scheepvaartverkeer blijft de Tapsloot gestremd.

Tijdelijke verkeerslichten 

Vanaf vrijdagavond wordt het verkeer op de N246 over 1 rijstrook geleid met behulp van tijdelijke verkeerslichten en verkeersregelaars. Houd rekening met enige vertraging. Op zaterdagochtend 5.00 uur zijn de werkzaamheden klaar en rijdt het verkeer weer over 2 rijstroken.

Omleidingsroute

Op zondagavond 20.00 uur is de N246 ter hoogte van de Beatrixbrug volledig afgesloten. Het verkeer richting Zaanstad, Purmerend of Alkmaar kan omrijden via de A7 of A9 en vice versa. Dit is aangegeven op de matrixborden. Het verkeer van en naar de Starnmeer rijdt via de Starnmeerdijk of de Middelweg naar de N246 om daar via de A7 of A9 verder te rijden. De nood- en hulpdiensten kunnen bij spoed gebruik maken van de N246 en tijdelijke Beatrixbrug. (Brom)fietsers kunnen gebruik maken van het voetveer bij Oostknollendam-Starnmeerdijk.

Beatrixbrug vanuit de lucht
Foto: RonBieMedia

Scheepvaartverkeer

De afsluiting van de tijdelijke Beatrixbrug is noodzakelijk omdat de provincie de cilinders die het beweegbare brugdek omhoog hijsen, gaat terugplaatsen en testen. Nadat de cilinders zondagavond- en nacht getest zijn, is bekend of de tijdelijke brug weer bediend kan worden en of het scheepvaartverkeer weer gebruik kan maken van de Tapsloot. Houd de scheepvaartberichten via www.vaarweginformatie.nl in de gaten voor actuele informatie.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.

Uitgelicht