Afsluiting deel Wogmergouw in Zwaag voor bouw rotonde

(18 september 2018)

Voor de bouw van een rotonde is de Wogmergouw in Zwaag van vrijdag 12 oktober tot en met maandag 22 oktober ter hoogte van het viaduct afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Luchtfoto van de snelweg bij Wogmergouw

De te bouwen rotonde maakt de verbinding met de op- en afritten van de toekomstige N307 (de huidige N302). Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden aan de toekomstige N307 uit in opdracht van de provincie Noord-Holland, als onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg. Deze werkzaamheden veroorzaken verkeers- en geluidshinder.

Wanneer?

Vrijdag 12 oktober 19.00  uur tot en met maandag 22 oktober 2018 5.00 uur. De werktijden zijn van 7.00 tot 19.00 uur, ook in de weekenden.

Wat gaat er gebeuren?

De rotonde, die de verbinding maakt met de op- en afritten van de toekomstige N307 (huidige N302), wordt aangelegd. De nieuwe op- en afritten worden geasfalteerd, voorzien van markering en aangesloten op de nieuwe rotonde.

Verkeershinder

Voor de bouw van de rotonde is de Wogmergouw tussen de rotonde met de Hoornseweg en de Hondsdraf afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanwege deze werkzaamheden rijden de buslijnen op donderdag 18 en vrijdag 19 oktober een gewijzigde route. Bekijk de site van Connexxion voor details. Basic-Fit, de sportvelden en Ballorig zijn gewoon bereikbaar via de Hondsdraf.

Omleidingsroutes

Omleidingsroutes wegwerkzaamheden Wogmergouw van 12 tot en met 22 oktober 2018

  • Verkeer vanuit Hoorn-Noord wordt via de Wogmergouw, Berkmergouw, Zwaagmergouw, Blokmergouw en Oostergouw naar de N302 geleid (groene lijn).
  • Verkeer op de Oosteinderweg in de richting van de Wogmergouw wordt via de Nieuweweg en de A7 naar de N302 geleid. Vanaf hier kan de bestaande omleiding via de Oostergouw worden gevolgd naar Hoorn-Noord (blauwe lijn).
  • Verkeer op de Zwaagdijk en de Hoornseweg in de richting van de Wogmergouw wordt omgeleid via de N302 en de A7 naar afrit 8 richting Hoorn (blauwe lijn).

Toekomstige situatie

Na maandag 22 oktober 2018 6.00 uur zijn de werkzaamheden gereed en is de Wogmergouw weer open voor verkeer. Het verkeer rijdt dan over de nieuwe rotonde. De op- en afritten naar en van de N307 worden eind november in gebruik genomen.

De toekomstige N307 (huidige N302) gaat over de Wogmergouw/Hoornseweg heen. De kruisingen met de op- en afritten worden uitgevoerd met rotondes. Onder het viaduct Wogmergouw wordt aan de westzijde een vrijliggend fietspad tussen Hoorn en Medemblik aangelegd.

Afsluiting Wogmergouw