Avond- en nachtwerkzaamheden Braken (N507) en Dorpsstraat in Obdam

25 september 2018

Een deel van de hoofdrijbaan N507/Braken in Obdam en de aansluiting vanaf de rotonde op de N507/Braken met de Dorpsstraat-Zuid wordt in de avond en nacht van vrijdag 19 oktober op zaterdag 20 oktober geasfalteerd.

Luchtfoto wegen bij Obdam

Het verkeer op de N507 wordt langs de werkzaamheden geleid en verkeer richting de Dorpsstraat-Zuid wordt omgeleid.

In opdracht van de provincie Noord-Holland voert bouwbedrijf Heijmans de werkzaamheden aan de toekomstige N194 uit, als onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg.

Wat gaat er gebeuren?

Een deel van de hoofdrijbaan N507/Braken (toekomstige N194) tussen de Dorpsstraat en de Weerestraat en de aansluiting vanaf de rotonde op de N507/Braken met de Dorpsstraat-Zuid worden geasfalteerd.

Wanneer zijn de werkzaamheden

Vrijdag 19 oktober 19.00 uur tot en met zaterdag 20 oktober 2018 6.00 uur.

Wat merkt u ervan?

De aansluiting vanaf de rotonde op de N507/Braken met de Dorpsstraat-Zuid is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Verkeer van en naar de Dorpsstraat-Zuid wordt omgeleid via de N507/Braken en Wogmeer.

Doorgaand verkeer op de N507/Braken wordt door verkeersregelaars via de parallelwegen langs de werkzaamheden geleid.

Kaartje afgesloten wegvakken N507 en Dorpstraat -Zuid Obdam
Afgesloten werkvakken N507 en Dorpsstraat-Zuid

Vooraankondiging: opening fietstunnel Dorpsstraat en tijdelijke afsluiting fietstunnel Weerestraat

Eind oktober wordt de nieuwe fietstunnel bij de Dorpsstraat geopend. Dit is eerder dan de gecommuniceerde half december, omdat de bouw zeer voorspoedig verloopt.
Zodra de fietstunnel Dorpsstraat open is, wordt de fietstunnel Weerestraat vier weken afgesloten voor verdere afwerking, waaronder het aanbrengen van tegels op de zijwanden. Fietsers worden dan omgeleid via de nieuwe fietstunnel bij de Dorpsstraat.

Toekomstige verkeerssituatie

De kruising van de toekomstige N194 (huidige N507) met de Dorpsstraat in Obdam is ongeveer 200 meter naar het oosten verplaatst en veranderd in een rotonde met twee rijstroken. Via twee verbindingswegen (zuid en noord) sluit de rotonde aan op de Dorpsstraat. De nieuwe weg aan de noordzijde sluit tussen de rotonde en de kruising naar de bestaande Dorpsstraat ook aan op de Laan van Meerweijde. Ter hoogte van de oude kruising van de Dorpsstraat met de toekomstige N194 (huidige N507) komt een fietstunnel met voetpad, waardoor (brom)fietsers en voetgangers veilig onder de N194 door kunnen.