Broekhornerbrug in Broek op Langedijk 27 en 28 september tijdelijk dicht

(19 september 2018)

De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit aan de Broekhornerbrug in Broek op Langedijk.

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de Broekhornerbrug afgesloten op donderdag 27 en vrijdag 28 september van 9.00 tot 15.00 uur. Voor het autoverkeer geldt een omleidingsroute. De fietsbrug naast de Broekhornerbrug blijft voor (brom)fietsers beschikbaar.

Omleidingsroute autoverkeer

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Broekerweg, Westerweg (N242), Nollenweg (N508) of Provincialeweg (N504) naar de Schagerweg (N245), Nauertogt en Westelijke Randweg en vice versa.

Omleidingsroute autoverkeer

Werkzaamheden 

De direct omwonenden ervaren sinds de vervanging van het brugdek een toename van het omgevingsgeluid. Afgelopen periode heeft de provincie een onderzoek uitgevoerd om de oorzaak te herleiden. Dit onderzoek heeft tot aanpassingen van onder andere het brugdek geleid. Voor de bewoners is de geluidsafname echter nog niet voldoende. Daarom volgt er nu een onderzoek naar de oplegging van de brug. Aan de kant van de Broekerweg bij de brug wordt een nieuwe oplegging aangebracht, waarna een geluidstest volgt. Mocht dit onderzoek tot een aanzienlijke geluidsafname leiden, dan volgt een aanpassing van de oplegging aan de andere zijde van de brug. Tevens wordt voor de veiligheid van weggebruikers de reling bovenop de wegafscheiding tussen de weg en het fietspad verwijderd. Hierdoor verbetert het zicht op het verkeer vanaf de Westdijk.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800-020 06 00 (gratis), of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.