Liniebrug en natuurverbinding Nigtevecht officieel open

(07 september 2018)

Met een kanonschot ging de brug bij Nigtevecht officieel open op 7 september 2018. De brug over het Amsterdam-Rijnkanaal heet vanaf nu Liniebrug om te onderstrepen dat het een verbinding is tussen de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. In 2020 willen beide linies onder de naam Hollandse Waterlinies één groot werelderfgoed worden.

Opening brug met kanonschot

De officiële opening startte in het Dorpshuis waar gedeputeerde Jaap Bond de fietsbrug symbolisch overdroeg aan Mariëtte Pennarts, gedeputeerde van de provincie Utrecht, en de natuurverbinding aan directeur Rijkswaterstaat Ype Heijsman. De wethouders Jeroen Willem Klomps van de gemeente Stichtse Vecht en Alberta Schuurs van de gemeente De Ronde Venen openden de brug officieel met het afschieten van een kanon. De middag eindigde op het binnenterrein van Fort Nigtevecht, onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

Confetti bij afschieten kanon

De fietsbrug koppelt recreatieve fietsroutes langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam en zorgt voor een betere bereikbaarheid in de regio. De natuurverbinding met diervriendelijke oevers in het Amsterdam-Rijnkanaal maakt uitwisseling van fauna mogelijk tussen natuurgebieden.