Reparatie tijdelijke Beatrixbrug (Westknollendam)

(27 september 2018)

De Tapsloot bij Westknollendam is gestremd voor alle scheepvaartverkeer. De oorzaak is een beschadiging van de tijdelijke Beatrixbrug. De stremming duurt in ieder geval tot en met vrijdag 5 oktober.

Luchtfoto Beatrixbrug
Foto: Dura SPIE Janson, fotograaf RonBieMedia

Het beweegbare deel van de brug kan niet omhoog. Daarom is de Tapsloot vanaf dit moment gestremd voor het scheepvaartverkeer. Het wegverkeer kan wel gebruikmaken van de tijdelijke Beatrixbrug.

In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 september zijn er reparatiewerkzaamheden tussen 20.00 uur en 5.00 uur. Het verkeer moet dan ter hoogte van de Beatrixbrug over 1 rijstrook rijden. Er geldt in deze periode een om-en-om-regeling met verkeerslichten. Houdt rekening met extra reistijd. Indien nodig kan er vanwege veiligheidsredenen een korte verkeersstop ingelast worden. 

De aannemer werkt momenteel hard aan een oplossing. Zodra bekend is wanneer het scheepvaartverkeer weer onder de brug door kan, wordt dit bekend gemaakt.  

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 020 06 00 (gratis), of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.
 

Uitgelicht