Werkzaamheden Afsluitdijk van start

(01 april 2019)

Maandagochtend gaf minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat het startsein voor de versterking van de Afsluitdijk. Rijkswaterstaat en bouwconsortium Levvel zijn de komende 4 jaar aan het werk op en rond de dijk.

De 32 kilometer lange dijk wordt ongeveer 2 meter hoger en krijgt een nieuwe bekleding. Er komen extra spuisluizen en 2 grote gemalen bij Den Oever zodat water uit het IJsselmeer snel kan worden afgevoerd. De A7 wordt veiliger gemaakt met onder andere bredere vluchtstroken. Provincie Noord-Holland heeft samen met provincie Fryslân ervoor gezorgd dat er straks een fietspad komt langs de Waddenzee. Daarnaast is provincie Noord-Holland onder andere betrokken bij de bouw van een vismigratierivier.

Minister op kraan

Het werk wordt tussen 2019 en 2022 uitgevoerd door bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) in opdracht van Rijkswaterstaat. Het werk veroorzaakt hinder maar het autoverkeer kan altijd doorrijden. Fietsen over de Afsluitdijk is de komende 3 jaar te gevaarlijk, daarom sluit Rijkswaterstaat het fietspad af. Fietsers kunnen gebruik maken van pendelbussen. Voor meer informatie kijk op de website van de Afsluitdijk