Augustus 2019

 • Noord-Holland helpt Zaanstad met bestrijding ondermijning

  (21 augustus 2019)

  Noord-Holland helpt Zaanstad met bestrijding ondermijning De provincie Noord-Holland draagt € 50.000 bij aan een proef in Zaanstad om ondermijning van de overheid te bestrijden.

 • Aanleg faunapassages Naardermeer begonnen

  (20 augustus 2019)

  Aanleg faunapassages Naardermeer begonnen Opsomming Op het spoortraject Naarden-Bussum rijden 3 weken lang geen treinen vanwege grootschalige werkzaamheden aan het spoor. De provincie Noord-Holland heeft dit moment aangegrepen om € 17 miljoen te investeren in de aanleg van 9 faunapassages in en rondom natuurgebied Naardermeer.

 • Statenlid in beeld: Daniël van den Berg (Forum voor Democratie)

  (19 augustus 2019)

  Statenlid in beeld: Daniël van den Berg (Forum voor Democratie) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Daniel van den Berg van Forum voor Democratie zich voor.

 • Innovatief Noord-Holland op de Uitmarkt

  (14 augustus 2019)

  Innovatief Noord-Holland op de Uitmarkt In perspectief! Tijdens de Uitmarkt Amsterdam (op 24 en 25 augustus 2019) presenteert de provincie Noord-Holland de innovaties van de Gouden Eeuw samen met de innovaties van nu.

 • Statenlid in beeld: Johan Dessing (Forum voor Democratie)

  (13 augustus 2019)

  Statenlid in beeld: Johan Dessing (Forum voor Democratie) Opsomming Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een ander Statenlid zich voor. Deze week is dat Johan Dessing, fractievoorzitter van Forum voor Democratie.

 • Innovatiefonds NH investeert mee in circulair inkopen

  (12 augustus 2019)

  Innovatiefonds NH investeert mee in circulair inkopen Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft een converteerbare lening van €300.000 verstrekt aan Circular IQ B.V.

 • Eerste element Voormeerpassage op zijn plaats gehesen

  (09 augustus 2019)

  Eerste element van Voormeerpassage op zijn plaats gehesen In opdracht van provincie Noord-Holland legt ProRail tijdens spoorwerkzaamheden bij Naarden-Bussum 9 faunapassages aan voor kleine zoogdieren, reptielen en amfibieën. Een van de faunapassages is de Voormeerpassage.

 • Data voor de natuur

  (06 augustus 2019)

  Data voor de natuur Er komt steeds meer data beschikbaar. Dat geldt ook voor data over de natuur, bijvoorbeeld verzameld door vrijwilligers of camera’s met beeldherkenning.

 • Prinses Amaliabrug gaat open voor verkeer

  (05 augustus 2019)

  Prinses Amaliabrug gaat open voor verkeer z De provincie Noord-Holland stelt de nieuwe Prinses Amaliabrug bij Westknollendam open voor verkeer.

 • Aanpassen oversteek Museumlaan (Huizen)

  (01 augustus 2019)

  Aanpassen oversteek Museumlaan (Huizen) De provincie Noord-Holland gaat de oversteek op de N527 ter hoogte van de Museumlaan aanpassen, om scholieren en andere fietsers van en naar de Dr. Maria Montessorischool (Huizen) veiliger te laten oversteken.

 • € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse topondernemers

  (01 augustus 2019)

  € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse topondernemers Om duurzame innovaties te bevorderen, stelt de provincie Noord-Holland dit jaar € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers die kansen pakken en willen uitblinken.