Augustus 2019

 • Noord-Hollandse monumentenschildjes dalen neer

  (30 augustus 2019)

  Noord-Hollandse monumentenschildjes dalen neer De provincie Noord-Holland is vandaag begonnen met het uitreiken van provinciale monumentenschildjes. De ruim 500 Noord-Hollandse monumenten kunnen dit schildje op de gevel aanbrengen.

 • Statenlid in beeld: Wiegert Dulfer (GroenLinks)

  (29 augustus 2019)

  Statenlid in beeld: Wiegert Dulfer (GroenLinks) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Wiegert Dulfer van de fractie van GroenLinks zich voor.

 • Verkeersmaatregelen gereed bij Zwarteweg in Aalsmeer

  (29 augustus 2019)

  Kruising zwarteweg aalsmeer De verkeersmaatregelen bij de kruising van de Burgemeester Kasteleinweg met de Zwarteweg in Aalsmeer zijn gereed. Door deze maatregelen kunnen de schoolgaande kinderen van de nabijgelegen school IKC Triade veiliger oversteken.

 • Archeologisch onderzoek in Heiloo

  (29 augustus 2019)

  Archeologisch onderzoek in Heiloo De provincie doet vanaf 9 september 2019 tussen 8.00 en 17.00 uur archeologisch onderzoek op de hoek van de Lagelaan en de Oosterzijweg en langs de Lagelaan in Heiloo. De werkzaamheden duren ongeveer 3 weken en zijn een vervolg op de werkzaamheden die in maart 2019 zijn uitgevoerd. Toen zijn archeologische resten aangetroffen, die nu nader worden onderzocht. De werkzaamheden veroorzaken geen hinder voor het verkeer en omwonenden.

 • Informatieavond over plannen HOV station Beverwijk

  (29 augustus 2019)

  Informatieavond voor plannen HOV station Beverwijk De provincie Noord-Holland gaat samen met de gemeenten Velsen en Beverwijk 2 nieuwe busbanen tussen Beverwijk en Velsen én een voet-fietsonderdoorgang onder de Velsertraverse aanleggen. Naar verwachting wordt het project in 2021 uitgevoerd. Tijdens een informatieavond op maandag 16 september wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze plannen.

 • Startups werken onder 1 dak samen met provincie

  (28 augustus 2019)

  Startups werken samen met provincie, onder 1 dak Hoe zorgt de provincie dat er zo snel mogelijk zonnepanelen op alle daken in Noord-Holland liggen? Met deze en andere uitdagingen gaan 4 startups aan de slag tijdens het 3e Startup in Residence-programma van de provincie Noord-Holland.

 • Heemskerkerduin-Noorddorp vitaal tuinbouwgebied

  (28 augustus 2019)

  Heemskerkerduin-Noorddorp vitaal tuinbouwgebied Opsomming De provincie Noord-Holland heeft in haar ruimtelijke verordening het ruimtelijk beleid voor het gebied Heemskerkerduin-Noorddorp vastgelegd.

 • N517 Busbaan Zeddeweg

  (28 augustus 2019)

  N517 Busbaan Zeddeweg In opdracht van de provincie Noord-Holland werkt KWS Infra aan het project ‘N517 Busbaan Zeddeweg’. Deze busbaan ligt in de gemeente Edam-Volendam. Het project start zomer 2019 en is eind 2020 gereed.

 • Extra veiligheid met houten vangrail in Waalenburg

  (27 augustus 2019)

  Extra veiligheid met houten vangrail in Waalenburg De provincie Noord-Holland heeft naast uitkijkpunt Zaandammerdijk een houten vangrail geplaatst. De rail beschermt automobilisten en bezoekers van het naastgelegen uitkijkpunt.

 • Schagerbrug en Waardbrug (N248) afgesloten vanwege werkzaamheden

  (27 augustus 2019)

  Schagerbrug en Waardbrug (N248) afgesloten vanwege werkzaamheden De Schagerbrug en Waardbrug (N248) in gemeente Hollands Kroon krijgen een onderhoudsbeurt. De provincie vernieuwt vanaf 2 september de slijtlaag van beide brugdekken en voert schilder- en reparatiewerkzaamheden uit. Hierdoor geldt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer.

 • Herstelwerkzaamheden Koopvaardersschutsluis in de noordelijke fuik

  (27 augustus 2019)

  Herstelwerkzaamheden Koopvaardersschutsluis in de noordelijke fuik De provincie voert van 3 tot en met 5 september herstelwerkzaamheden uit in de noordelijke fuik (wachtplaatsen zeezijde) van de Koopvaardersschutsluis. Er wordt tussen 21.00 en 7.00 uur gewerkt. Er zijn geen gevolgen voor het verkeer.

 • Weekend 7 en 8 september 2019: geen treinen, wel werkzaamheden in Hilversum

  (27 augustus 2019)

  Weekend 7 en 8 september: geen treinen, wel werkzaamheden in Hilversum Tussen zaterdag 7 september - direct na 00.00 uur - en maandag 9 september 5.00 uur rijden er geen treinen tussen Hilversum en Amersfoort.

 • Presentatie schetsontwerp Anna’s Hoeve en Monnikenberg

  (26 augustus 2019)

  Presentatie schetsontwerp Anna’s Hoeve en Monnikenberg De provincie houdt op maandag 9 september 2019 een vervolgbijeenkomst over de toekomst van Anna’s Hoeve en landgoed Monnikenberg.

 • Nieuwe buurtbusverbinding dankzij vrijwilligers

  (23 augustus 2019)

  Nieuwe buurtbusverbinding dankzij vrijwilligers Met de komst van buurtbus 407 is er weer een OV-verbinding tussen de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk. De nieuwe bus maakte deze week haar eerste ritten. Met dank aan tientallen nieuwe vrijwilligers.

 • Leeghwaterbrug in maart 2020 opgeleverd

  (23 augustus 2019)

  Betonstort basculekelder Leeghwaterbrug N242 Alkmaar De aannemer heeft in overleg met de provincie Noord-Holland de aangepaste planning voor de oplevering van de Leeghwaterbrug (N242) vastgesteld op maart 2020. De eerdere opleverdatum van eind augustus werd niet gehaald omdat voor sommige onderdelen meer tijd moest worden genomen dan eerder was voorzien.

 • Veiliger inrichting N509 Noordbeemster: afsluitingen 9 september tot eind oktober

  (22 augustus 2019)

  Veiilger inrichting N509 Noordbeemster De provincie verricht van maandag 9 september tot eind oktober 2019 werkzaamheden aan de N509 in Noordbeemster tussen de rotonde N243-N509 (Schermerhornerweg - Middenweg) en de rotonde N509 (Oosthuizerweg - Middenweg).

 • Noord-Holland helpt Zaanstad met bestrijding ondermijning

  (21 augustus 2019)

  Noord-Holland helpt Zaanstad met bestrijding ondermijning De provincie Noord-Holland draagt € 50.000 bij aan een proef in Zaanstad om ondermijning van de overheid te bestrijden.

 • Aanleg faunapassages Naardermeer begonnen

  (20 augustus 2019)

  Aanleg faunapassages Naardermeer begonnen Opsomming Op het spoortraject Naarden-Bussum rijden 3 weken lang geen treinen vanwege grootschalige werkzaamheden aan het spoor. De provincie Noord-Holland heeft dit moment aangegrepen om € 17 miljoen te investeren in de aanleg van 9 faunapassages in en rondom natuurgebied Naardermeer.

 • Statenlid in beeld: Daniël van den Berg (Forum voor Democratie)

  (19 augustus 2019)

  Statenlid in beeld: Daniël van den Berg (Forum voor Democratie) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Daniel van den Berg van Forum voor Democratie zich voor.

 • Innovatief Noord-Holland op de Uitmarkt

  (14 augustus 2019)

  Innovatief Noord-Holland op de Uitmarkt In perspectief! Tijdens de Uitmarkt Amsterdam (op 24 en 25 augustus 2019) presenteert de provincie Noord-Holland de innovaties van de Gouden Eeuw samen met de innovaties van nu.

 • Statenlid in beeld: Johan Dessing (Forum voor Democratie)

  (13 augustus 2019)

  Statenlid in beeld: Johan Dessing (Forum voor Democratie) Opsomming Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een ander Statenlid zich voor. Deze week is dat Johan Dessing, fractievoorzitter van Forum voor Democratie.

 • Innovatiefonds NH investeert mee in circulair inkopen

  (12 augustus 2019)

  Innovatiefonds NH investeert mee in circulair inkopen Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft een converteerbare lening van €300.000 verstrekt aan Circular IQ B.V.

 • Eerste element Voormeerpassage op zijn plaats gehesen

  (09 augustus 2019)

  Eerste element van Voormeerpassage op zijn plaats gehesen In opdracht van provincie Noord-Holland legt ProRail tijdens spoorwerkzaamheden bij Naarden-Bussum 9 faunapassages aan voor kleine zoogdieren, reptielen en amfibieën. Een van de faunapassages is de Voormeerpassage.

 • Data voor de natuur

  (06 augustus 2019)

  Data voor de natuur Er komt steeds meer data beschikbaar. Dat geldt ook voor data over de natuur, bijvoorbeeld verzameld door vrijwilligers of camera’s met beeldherkenning.

 • Prinses Amaliabrug gaat open voor verkeer

  (05 augustus 2019)

  Prinses Amaliabrug gaat open voor verkeer z De provincie Noord-Holland stelt de nieuwe Prinses Amaliabrug bij Westknollendam open voor verkeer.

 • Aanpassen oversteek Museumlaan (Huizen)

  (01 augustus 2019)

  Aanpassen oversteek Museumlaan (Huizen) De provincie Noord-Holland gaat de oversteek op de N527 ter hoogte van de Museumlaan aanpassen, om scholieren en andere fietsers van en naar de Dr. Maria Montessorischool (Huizen) veiliger te laten oversteken.

 • € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse topondernemers

  (01 augustus 2019)

  € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse topondernemers Om duurzame innovaties te bevorderen, stelt de provincie Noord-Holland dit jaar € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers die kansen pakken en willen uitblinken.