Aanpassen oversteek Museumlaan (Huizen)

(01 augustus 2019)

De provincie Noord-Holland gaat de oversteek op de N527 ter hoogte van de Museumlaan aanpassen, om scholieren en andere fietsers van en naar de Dr. Maria Montessorischool (Huizen) veiliger te laten oversteken.

De Dr. Maria Montessorischool wordt vanwege een verbouwing het komende schooljaar verhuisd naar het gebouw van de oude Mytylschool op het Trappenbergterrein in Huizen. De scholieren gaan vanaf 26 augustus 2019 een nieuwe route fietsen langs de N527. Zij moeten ook de N527 oversteken, waar nu een snelheid van 80 km per uur geldt. Daarom is besloten om de oversteek bij de tijdelijke school aan te passen. Samen met de school, de politie en de gemeente is er gekeken naar een passende oplossing om de kinderen veiliger te laten oversteken.

Zichtbare oversteek

De bestaande kruising bij de Museumlaan wordt zichtbaarder en veiliger gemaakt. Dit wordt gedaan door ter plaatse de maximumsnelheid te verlagen naar 50 km per uur. Daarnaast worden er voorzieningen getroffen om het verkeer af te remmen, zoals het plaatsen van verkeerslichten en een drempel.
 

Hinder

De werkzaamheden worden in de avond en nacht van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 23 augustus tussen 20.00 uur en 5.00 uur uitgevoerd. Het autoverkeer wordt omgeleid door borden langs de weg. Omwonenden ontvangen voor de start van de werkzaamheden nog een brief.