Veiliger inrichting N509 Noordbeemster: afsluitingen 9 september tot eind oktober

(22 augustus 2019)

De provincie verricht van maandag 9 september tot eind oktober 2019 werkzaamheden aan de N509 in Noordbeemster tussen de rotonde N243-N509 (Schermerhornerweg - Middenweg) en de rotonde N509 (Oosthuizerweg - Middenweg).

Nieuwe, veiliger weginrichting

De weg wordt opnieuw ingericht, onder andere met snelheidsremmende maatregelen om de verkeersveiligheid op dit gedeelte van de N509 te verbeteren. Zo wordt een plateau in de weg geplaatst om de snelheid van weggebruikers te verlagen. Verder vinden asfalteringswerkzaamheden plaats en worden bermen aan beide zijden van de rijbaan verhard.

N509

Overdag 1 rijstrook open

Om het werk zo snel mogelijk uit te voeren wordt zowel overdag als ’s nachts gewerkt. Overdag is de rijstrook in noordelijke richting altijd beschikbaar: deze rijstrook is toegankelijk voor verkeer vanuit Middenbeemster richting de rotonde met de N243 Schermerhornerweg. Verkeer in zuidelijke richting (naar Middenbeemster) wordt omgeleid via de Jisperweg, Hobrederweg en Middenweg.

Afsluiting ’s avonds en ‘s nachts

Op vrijwel elke doordeweekse avond en nacht tussen 9 september en eind oktober 2019 vinden werkzaamheden plaats tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Jisperweg, Hobrederweg en Middenweg. Bestemmingsverkeer voor de aanliggende percelen blijft mogelijk.  

Hinder mogelijk

De werkzaamheden en afsluitingen kunnen zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts enige hinder veroorzaken. De provincie doet er alles aan om overlast, door omleidingen en bouwgeluid, zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden worden ook geplaatst op de website www.gebiedscontractmiddennoord.nl en zijn te volgen via Twitter (@ProvincieNH).