Geld van Innovatiefonds Noord-Holland voor biologische pacemakers

(18 december 2019)

PacingCure B.V. heeft een converteerbare lening van € 300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland.

Met deze financiering ontwikkelt het bedrijf een biologische pacemaker. Deze biologische pacemaker kan een aanvulling zijn op de nu gangbare elektronische pacemakers en zou deze op termijn mogelijk kunnen vervangen.

Biologische pacemaker

PacingCure maakt bij de ontwikkeling van de biologische pacemaker gebruik van gentherapie. Gentherapie staat voor gebruik bij biologische pacemakers dicht bij toepassing in klinische studies. Het bedrijf werkt samen met het Amsterdam UMC.

Dr. Gerard Boink, CEO van PacingCure: “De financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland maakt het mogelijk om belangrijke stappen te zetten in de laatste pre-klinische ontwikkelfase van onze eerste generatie biologische pacemakers.”

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “Met de oplossing van PacingCure kunnen patiënten die nu afhankelijk zijn van een elektronische pacemaker wellicht een betere kwaliteit van leven tegemoet zien. Gentherapie wordt steeds belangrijker in het behandelen van aandoeningen en het zou een verworvenheid zijn als dat ook voor het hart kan gaan gelden.”

Over het innovatiefonds Noord-Holland

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het Fonds ondersteunt ondernemers in de provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van Proof-of-Concept.

 

 

 

Uitgelicht