Provincie maakt verplaatsing Corendon Boeing mogelijk

(05 februari 2019)

Van 5 tot 10 februari wordt een Boeing 747 van Schiphol naar Badhoevedorp gereden over de provinciale weg N232. De provincie Noord-Holland heeft samen met Corendon, de gemeente Haarlemmermeer en transportbedrijf Mammoet gekeken hoe het transport op de meest veilige en efficiënte manier over de weg vervoerd kan worden.

Corendon Boeing in hangar.

Inzet verkeerscoördinatiepunt

Om het vervoer van de Boeing goed te laten verlopen, is goede verkeerscoördinatie belangrijk. Bij aanvragen voor bijzonder vervoer regelt het provinciale verkeerscoördinatiepunt de verkeersmaatregelen. Er worden tijdelijke verkeersmaatregelen genomen, zoals wegafsluitingen en omleidingsroutes. 

Planning

Dinsdagavond 5 februari rijdt het toestel om 23.00 uur op een zelfrijdende trailer van transportbedrijf Mammoet over luchthaven Schiphol. Het vliegtuig zal via de Zwanenburgbaan het terrein verlaten en vervoerd worden over de weilanden richting de Sloterweg. Hier zal de Boeing twee dagen blijven staan. In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari steekt het toestel de A9 over en zal het verder vervoerd worden naar zijn eindbestemming.

Uitgelicht