Zaterdag 16 februari 2019: Oosterengweg (Hilversum) dicht

(04 februari 2019)

De Oosterengweg in Hilversum is 16 februari tussen 7.00 en 17.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Die dag wordt er een nieuw hemelwaterriool in de Oosterengweg gelegd.

Omdat de weg dan open ligt, plaatst de provincie meteen mantelbuizen waar later kabels en leidingen doorheen getrokken worden. Voor doorgaand verkeer wordt een kleine omleidingsroute ingesteld. Fietsers en voetgangers kunnen normaal passeren.

Om de werkzaamheden snel en veilig uit te voeren, is afsluiting van de Oosterengweg tussen de Van Riebeeckweg en de Oude Amersfoortseweg noodzakelijk. Het verkeer wordt met borden omgeleid. Automobilisten komend vanaf de A27 worden omgeleid via de Van Riebeeckweg, de Compagnieweg en de Oude Amersfoortseweg. Andersom rijdt het verkeer via de Oude Amersfoortseweg, de Willem Bontekoestraat en de Van Riebeeckweg. Om de doorstroming te bevorderen, worden verkeersregelaars ingezet (in plaats van de verkeerslichten ter hoogte van de Van Riebeeckweg).

Omleidingskaartje

Bereikbaarheid

Bezoekers van ziekenhuis Tergooi ondervinden geen probleem maar moeten rekening houden met een kleine vertraging. Ook de winkels aan de Oosterengweg (inclusief de Riebeeck Galerij) zijn gewoon bereikbaar. Buslijn 3 wordt omgeleid. Meer informatie hangt in de bus of staat op de website van Connexxion. De werkzaamheden zijn naar verwachting aan het eind van de dag weer klaar.

Neem voor vragen en meldingen contact op met het Servicepunt Provincie Noord-Holland via servicepunt@noord-holland.nl of  0800 - 0200 600.