Zaterdag 23 februari: Oosterengweg Hilversum opnieuw afgesloten

(19 februari 2019)

Afgelopen zaterdag is er volgens plan gewerkt aan het plaatsen van een hemelwaterriool en een aantal mantelbuizen in de Oosterengweg. Om het werk goed en veilig uit te kunnen voeren, werd een deel van de weg afgesloten.

Verkeer op de Oosterengweg in Hilversum

De verwachting was dat dit werk een dag zou duren. Helaas bleek er onder het asfalt een betonfundering van circa 50 centimeter te zitten. Het breken en graven duurde daardoor veel langer dan gepland.

Op zaterdag 23 februari 2019 wordt het werk hervat en afgerond. Er is een extra (zware) kraan besteld zodat er vlot kan worden doorgewerkt. Er wordt gewerkt tussen 07.00 en 17.00 uur. Houd voor de zekerheid rekening met een uitloop tot 20.00 uur.

Omleiding

De Oosterengweg wordt opnieuw afgesloten tussen de Van Riebeeckweg en de Oude Amersfoortseweg. Bij de Van Riebeeckweg komen verkeersregelaars. Fietsers en voetgangers kunnen er gewoon door.

Kaartje omleiding Oosterengweg Hilversum op 23 februari 2019

Automobilisten komend vanaf de A27 worden omgeleid via de Van Riebeeckweg, de Compagnieweg en de Oude Amersfoortseweg. Andersom rijdt het verkeer via de Oude Amersfoortseweg, de Willem Bontekoestraat en de Van Riebeeckweg. De korte omleidingsroute door de wijk werkte vorige week goed: het verkeer had nauwelijks vertraging.

Bereikbaarheid

Het ziekenhuis en de winkels aan de Oosterengweg (inclusief de Riebeeck Galerij) blijven gewoon bereikbaar. Buslijn 3 krijgt te maken met een omleiding. Meer informatie is verkrijgbaar in de bus of op de website van Connexxion.

Omwonenden krijgen deze week een brief in de bus. Verdere communicatie loopt via lokale en sociale media en via borden langs de weg.