Januari 2019

 • Vernieuwing Wilhelminasluis hervat

  (31 januari 2019)

  Vernieuwing Wilhelminasluis hervat De werkzaamheden aan de Wilhelminasluis worden op 11 februari 2019 weer hervat. Daarmee wordt een periode van onzekerheid afgesloten en komt een vernieuwde Wilhelminasluis, Wilhelminabrug en Beatrixbrug weer dichterbij.

 • Aanpassing lijst provinciale monumenten afgerond

  (31 januari 2019)

  Aanpassing lijst provinciale monumenten afgerond De provincie Noord-Holland heeft de provinciale monumentenlijst aangepast. In 2011 stonden er 620 objecten op de lijst, nu zijn dat er nog 500.

 • Afsluiting afslag Schagerweg (N245) naar Nauertogt bij Broek op Langedijk

  (31 januari 2019)

  Afsluiting afslag Schagerweg (N245) naar Nauertogt bij Broek op Langedijk De provincie voert in de avond en nacht van 7 op 8 februari herstelwerkzaamheden uit aan de vangrail op de Schagerweg (N245), bij de afslag naar de Nauertogt richting Broek op Langedijk. De afslag wordt hierbij afgesloten. Het verkeer vanuit het zuiden wordt omgeleid.

 • Werkzaamheden aan de Lagelaan en Kanaalweg in Heiloo

  (31 januari 2019)

  Werkzaamheden aan de Lagelaan en Kanaalweg in Heiloo (foto) De provincie start maandag 11 februari met de sloop van de stolpboerderij aan de Lagelaan 3 en het kappen van bomen langs de Lagelaan en Kanaalweg in Heiloo. De provincie werkt samen met de gemeenten Castricum, Heiloo en Alkmaar aan de nieuwe aansluiting op de A9 bij Heiloo.

 • Oplevering Prinses Amaliabrug en Kogerpolderbrug later dan gepland

  (31 januari 2019)

  Oplevering Prinses Amaliabrug en Kogerpolderbrug later dan gepland (foto) De oplevering van de Prinses Amaliabrug (de nieuwe Beatrixbrug bij Westknollendam) is met 20 weken vertraagd tot augustus 2019. De nieuwe Kogerpolderbrug is in januari 2020 gereed en daarmee 15 weken later klaar dan gepland.

 • Provincie Noord-Holland neemt vervuilde locaties over in Nederhorst den Berg

  (30 januari 2019)

  Provincie Noord-Holland neemt vervuilde locaties over in Nederhorst den Berg De provincie Noord-Holland neemt de nazorg van meerdere vervuilde locaties op de Dammerweg in Nederhorst den Berg over van Stichting Bosatex.

 • Inpassingsplan brug Ouderkerk aan de Amstel (N522) naar Provinciale Staten

  (30 januari 2019)

  Inpassingsplan brug Ouderkerk aan de Amstel (N522) naar Provinciale Staten Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland leggen het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de technische ruimten van de brug Ouderkerk aan de Amstel voor aan Provinciale Staten (PS).

 • Verschillen tussen winkelgebieden worden groter

  (30 januari 2019)

  Verschillen tussen winkelgebieden worden groter De meeste winkelgebieden worden nog steeds geconfronteerd met een teruglopende omzet. Dit komt vooral doordat steeds meer mensen ook hun dagelijkse boodschappen online doen. Dat is één van de conclusies uit het Randstad Koopstromenonderzoek 2018.

 • Jongeren maken reportages over hun provincie

  (29 januari 2019)

  Jongeren maken reportages over hun provincie (foto) Mbo-studenten maken de komende weken korte filmreportages over de provincie Noord-Holland in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019.

 • Bekijk de laatste aanwinsten voor een nog mooier Noord-Holland

  (07 mei 2019)

  Bekijk de laatste aanwinsten voor een nog mooier Noord-Holland Noord-Holland is nog mooier geworden afgelopen jaar. Hoe mooi, dat is te zien de foyer van het provinciekantoor van de provincie Noord-Holland op het Houtplein.

 • N246 gedeeltelijk dicht door gaslek

  (29 januari 2019)

  N246 gedeeltelijk dicht door gaslek Update: de weg is weer open.
  De N246 is tussen de Kogerpolderbrug en de afslag Woudhaven/Kogerpolder afgesloten voor alle verkeer vanwege een gaslek. De politie en de brandweer zijn aanwezig.

 • Werkzaamheden verlichting N208 (Haarlem)

  (28 januari 2019)

  Werkzaamheden verlichting N208 (Haarlem) De provincie Noord-Holland vervangt van maandag 28 januari 20.00 uur tot en met vrijdag 4 februari 5.00 uur de verlichting langs de N208 (Westelijke Randweg) in Haarlem. In het weekend wordt niet gewerkt. De verlichting langs de N208 werkt niet meer en moet daarom vervangen worden.

 • Wie wordt de groenste politicus van Nederland?

  (09 juli 2019)

  Adnan Tekin Gedeputeerde Adnan Tekin (Natuur) en Statenlid Michel Klein van Noord-Holland zijn door Natuurmonumenten genomineerd voor de Groenste Politicus van Nederland. Het is de elfde editie van deze publieksverkiezing die door Natuurmonumenten wordt georganiseerd. De winnaar wordt op 10 maart 2019 bekend gemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels (NPO Radio 1).

 • Provincie, gemeenten en markt versnellen woningbouw regio Alkmaar

  (25 januari 2019)

  Provincie, gemeenten en markt versnellen woningbouw regio Alkmaar De provincie Noord-Holland slaat samen met de regio Alkmaar en de Woningmakers regio Alkmaar de handen ineen om de woningbouw in de regio aan te pakken.

 • Provincie vindt 500 miljoen jaar oude zwerfkeien op Texel

  (25 januari 2019)

  Provincie vindt 500 miljoen jaar oude zwerfkeien op Texel (foto) De provincie Noord-Holland heeft bij graafwerkzaamheden 2 grote zwerfkeien gevonden. De keien lagen op 3 meter diepte en kwamen aan het licht bij graafwerkzaamheden in natuurgebied Waalenburg op Texel.

 • Fiets- en natuurverbinding Nigtevecht en dwarsligger faunapassage genomineerd voor natuurprijs

  (25 januari 2019)

  Fiets- en natuurverbinding Nigtevecht en Dwarsligger faunapassage genomineerd voor natuurprijs De natuurverbinding bij de Liniebrug bij Nigtevecht en de dwarsligger faunapassage in het Rondje Naardermeer zijn genomineerd voor de Natuurprijs van het Netwerk Groene Bureaus (NGB). De bureaus die de ontwerpen in opdracht van de provincie Noord-Holland maakten, horen op 30 januari of ze hebben gewonnen.

 • Versnelde uitrol Talking Traffic en slimme verkeerslichten in Metropoolregio Amsterdam

  (25 januari 2019)

  Versnelde uitrol Talking Traffic en slimme verkeerslichten in Metropoolregio Amsterdam (foto) De provincie Noord-Holland wil de komende jaren 260 provinciale verkeerslichten vervangen door een slimme variant. Dat verbetert de doorstroming en levert milieuvoordelen op. Eind 2018 hebben Provinciale Staten € 4,725 miljoen gereserveerd voor de versnelde uitrol van deze slimme verkeerslichten.

 • Start uitvoering HOV in Hilversum stap dichterbij

  (25 januari 2019)

  Start uitvoering HOV in Hilversum stap dichterbij De provincie Noord-Holland heeft van de rechter opdracht gekregen het contract voor het Hilversumse deel van HOV in ‘t Gooi te gunnen aan de combinatie Van Hattum en Blankevoort en KWS Infra. Het gaat opnieuw om een voorlopige gunning: de overige aanbieders kunnen de komende 20 dagen nog bezwaar aantekenen.

 • Aandacht voor bijzondere woningbouwsituatie Texel

  (25 januari 2019)

  Aandacht voor bijzondere woningbouwsituatie Texel Joke Geldhof, gedeputeerde Wonen van de provincie Noord-Holland, heeft donderdag 24 januari gesproken met wethouder Hennie Huisman en de Jonge Bestuurders Texel (JBT). Samen bezochten zij woningbouwlocatie De Tuunen, waar 140 energiezuinige woningen in verschillende prijsklassen en types worden gebouwd.

 • De RAI-vereniging krijgt het predicaat Koninklijk uitgereikt

  (24 januari 2019)

  De oude RAI 570 De RAI (Rijwiel- en Automobiel Industrie) vereniging heeft 24 januari 2019 het predicaat Koninklijk uitgereikt gekregen. De voorzitter van de RAI Steven van Eijck kreeg het predicaat overhandigd door commissaris van de Koning Arthur van Dijk.

 • Winterseizoen? Vraag subsidie aan voor betere vaarverbinding

  (24 januari 2019)

  Winterseizoen? Vraag subsidie aan voor betere vaarverbinding Een nieuwe recreatieve vaarverbinding opzetten? Bestaande dienstregeling uitbreiden? Een extra op- of afstappunt aanleggen? Ondernemers en overheden kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Holland.

 • Positief advies van stuurgroep Verbinding A8-A9 over plan van aanpak Landschapsplan

  (24 januari 2019)

  Positief advies van stuurgroep Verbinding A8-A9 over plan van aanpak Landschapsplan De stuurgroep Verbinding A8-A9 kwam op vrijdag 18 januari 2019 bijeen. Er is gesproken over de samenstelling van de stuurgroep en de vervolgfase van het project.

 • 3 weken nachtelijk asfaltonderzoek bij Cruquiusbrug (N201)

  (23 januari 2019)

  3 weken nachtelijk asfaltonderzoek bij Cruquiusbrug (N201) Vanaf maandag 28 januari 2019 laat de provincie Noord-Holland gedurende 3 werkweken ’s nachts, van 20.00 tot 5.00 uur, asfaltonderzoek uitvoeren op het wegdek van de N201 bij de Cruquiusbrug in Cruquius.

 • Meer woningeigenaren investeren in energiezuinig maken van huis

  (23 januari 2019)

  Meer woningeigenaren investeren in energiezuinig maken van huis Steeds meer inwoners die hun huidige woning energiezuiniger willen maken, kloppen voor advies en begeleiding aan bij een energieloket.

 • Gemeenteraadsleden in gesprek over woningbouw

  (23 januari 2019)

  Gemeenteraadsleden in gesprek over woningbouw Ruim 70 Noord-Hollandse raadsleden namen deel aan de Masterclass Bouwen en Wonen van de provincie Noord-Holland en Bouwend Nederland op maandag 21 januari 2018.

 • Werkzaamheden A.C. de Graafweg (N241) tussen Verlaat en de A7 bij Wognum

  (22 januari 2019)

  Werkzaamheden A.C. de Graafweg (N241) tussen Verlaat en de A7 bij Wognum De provincie Noord-Holland verricht van 27 januari tot en met 15 maart tussen 7.00 en 17.00 uur onderzoekswerkzaamheden op en naast de A.C. de Graafweg (N241), vanaf de aansluiting Verlaat tot met de aansluiting met de A7 bij Wognum. Het verkeer heeft beperkte hinder van deze werkzaamheden.

 • Storing tijdelijke Beatrixbrug verholpen

  (21 januari 2019)

  Storing tijdelijke Beatrixbrug verholpen Opsomming Vandaag was er een storing aan de tijdelijke Beatrixbrug (West-Knollendam). Het wegverkeer had hier tot 7.30 uur last van.

 • € 1,3 miljoen voor toezicht in natuur- en stiltegebieden Noord-Holland

  (21 januari 2019)

  € 1,3 miljoen voor toezicht in natuur- en stiltegebieden Noord-Holland Opsomming De provincie Noord-Holland wil meer toezicht in de natuurgebieden die ze subsidieert. Terreinbeherende organisaties zoals Landschap Noord-Holland, Goois Natuurreservaat (GNR), Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer kunnen daar de komende jaren extra geld voor aanvragen.

 • 'Noord-Holland 1 van de belangrijkste economische provincies'

  (18 januari 2019)

  'Noord-Holland 1 van de belangrijkste economische provincies' "Noord-Holland blijft 1 van de belangrijkste economische provincies van Nederland." Dit zei Arthur van Dijk in zijn eerste nieuwjaarstoespraak als commissaris van de Koning in Noord-Holland.

 • Zonneweide langs Jaagweg in Koggenland

  (18 januari 2019)

  Zonneweide langs Jaagweg in Koggenland De provincie Noord-Holland wil dat op haar grond langs de Jaagweg in de gemeente Koggenland een zonneweide komt. Hier was eerder het bedrijventerrein Distriport gepland. In 2017 heeft de provincie, als eigenaar van de grond, besloten dat hier definitief geen bedrijventerrein komt.

 • Afsluitdijk trekt 700.000 bezoekers in 2018

  (18 januari 2019)

  Afsluitdijk trekt 700.000 bezoekers in 2018 Het aantal toeristen dat jaarlijks een bezoek brengt aan de Afsluitdijk is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Per jaar komen 700.000 toeristen naar de Afsluitdijk. Op Kornwerderzand is het bezoek zelfs vervijfvoudigd.

 • Niet alleen winkels in de winkelstraten

  (18 januari 2019)

  Niet alleen winkels in de winkelstraten Een levendige winkelstraat en de mogelijkheid om je dagelijkse boodschappen te doen, maakt een dorp, stad of wijk aantrekkelijk om te wonen. Om het aanbod van verschillende soorten winkels over een regio te verdelen zijn afspraken nodig. De provincie stelt daarvoor de spelregels op. Uit evaluatie daarvan komt onder andere het voorstel om ook te kijken naar het effect van zaken als horeca, stadsdistributie, toerisme, wonen en werken op de Noord-Hollandse winkelstraten.

 • Rian van Dam nieuwe burgemeester Hollands Kroon

  (17 januari 2019)

  Rian van Dam nieuwe burgemeester Hollands Kroon Rian van Dam is benoemd tot burgemeester van Hollands Kroon. De benoeming gaat in op 12 februari 2019.

 • Provincie Noord-Holland zorgt voor snel internet in het buitengebied

  (17 januari 2019)

  Provincie Noord-Holland zorgt voor snel internet in het buitengebied Voor ruim 13.000 Noord-Hollandse adressen in het buitengebied komt een snel-internet-aansluiting rap dichterbij. Sinds de provincie Noord-Holland de mogelijkheid biedt om garant te staan voor de lening die nodig is om snel internet aan te leggen, zijn tal van initiatieven in een stroomversnelling geraakt.

 • Tussenstand Actieagenda circulaire economie

  (16 januari 2019)

  Tussenstand Actieagenda circulaire economie In 2017 heeft de provincie Noord-Holland het Ontwikkelingsperspectief en de Actieagenda circulaire economie vastgesteld. De voortgangsrapportage geeft inzicht in de resultaten die tot nu toe zijn bereikt.

 • Tentoonstelling ‘Stemt Hoopvol’, 100 jaar vrouwenkiesrecht in Noord-Holland

  (16 januari 2019)

  Speld 100 jaar Vrouwenkiesrecht De tentoonstelling ‘Stemt Hoopvol’ is vanaf 25 januari tot 20 maart 2019 te zien in het provinciehuis Paviljoen Welgelegen in Haarlem.

 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 14 januari 2019

  (15 januari 2019)

  Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 14 januari 2019 Afbeelding Statenzaal Provinciale Staten stelden maandag 14 januari de Provinciale Ruimtelijke Verordening vast, onder andere met betrekking tot het natuurnetwerk Nederland. Ze besloten ook € 500.500,- ter beschikking te stellen voor een aandelenbelang in SolaRoad BV.

 • Duurzame fietsbruggen langs N243 komen uit de betonprinter

  (15 januari 2019)

  Duurzame fietsbruggen langs N243 komen uit de betonprinter Afbeelding betonprinter De provincie Noord-Holland stimuleert innovatie en laat een aantal fietsbruggen langs de N243 innovatief ontwerpen en produceren door middel van het 3D-betonprinten.

 • Teams Challenge Circulaire Werklocaties 2050 samengesteld

  (15 januari 2019)

  Teams Challenge Circulaire Werklocaties 2050 samengesteld De deelnemers aan de Challenge Circulaire Werklocaties 2050 zijn bekend. De selectiecommissie koos uit 25 inzendingen 12 deelnemers die zijn onderverdeeld in 3 teams.

 • Nachtelijke werkzaamheden Provincialeweg Alkmaar (N242) bij afrit Diamantweg

  (14 januari 2019)

  Nachtelijke werkzaamheden Provincialeweg Alkmaar (N242) bij afrit Diamantweg In de avond en nacht van 15 op 16 januari 2018 wordt de afrit van de N242 naar de Diamantweg bij Alkmaar afgesloten voor het vervangen van detectielussen in de weg. De werkzaamheden vinden plaats van dinsdagavond en –nacht 15 januari 20.00 uur tot woensdag 16 januari 5.00 uur.

 • Paprikateler aangesloten op warmtenet

  (11 januari 2019)

  Paprikateler aangesloten op warmtenet Met een draai aan de warmtepomp is paprikateler NH Paprika uit Heerhugowaard op 10 januari officieel aangesloten op het warmtenet van afval- en energiebedrijf HVC. Daarmee is de groenteteler in het glastuinbouwgebied Alton helemaal van het gas af.

 • Verkeersstops Bergerweg (N510) bij Bergen

  (11 januari 2019)

  Verkeersstops Bergerweg (N510) bij Bergen Op 15 en 16 januari 2019 zijn er op de Bergerweg (N510) tussen Bergen en Bergermeer korte verkeersstops voor de aanleg van een tijdelijke dam. Het verkeer wordt door verkeersregelaars regelmatig kort stopgezet zodat werkverkeer in en uit kan rijden om zand te storten.

 • Regenboogvlag wappert bij provincie Noord-Holland

  (11 januari 2019)

  Regenboogvlag wappert bij provincie Noord-Holland Gedeputeerden Jack van der Hoek (D66) en Cees Loggen (VVD) hesen vanmorgen in bijzijn van commissaris van de Koning Arthur van Dijk de regenboogvlag aan de Dreef in Haarlem. Het hijsen van de regenboogvlag gebeurde als protest tegen de Nashville-verklaring.

 • Chris de Vries directeur Nationale Databank Wegverkeersgegevens

  (10 januari 2019)

  Chris de Vries directeur Nationale Databank Wegverkeersgegevens Drs. C.P. (Chris) de Vries, directeur Beheer en Uitvoering (B&U) van de provincie Noord-Holland, is per 1 april benoemd in de functie van directeur van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW).

 • Schonere zwemplekken in Noord-Holland

  (10 januari 2019)

  Schonere zwemplekken in Noord-Holland De provincie gaat beheerders van zwemwater helpen hun locaties te verbeteren. Het gaat om het aanpakken van zwemplekken waar problemen zijn met bepaalde bacteriën of met terugkerende overlast van blauwalgen. De provincie wil dat uiterlijk in 2021 bij alle officiële zwemplekken in Noord-Holland de kwaliteit van het zwemwater ‘goed’ of ‘uitstekend’ is.

 • Provincies schitteren met hun parels op InfraTech 2019

  (09 januari 2019)

  Provincies schitteren met hun parels op InfraTech 2019 Afbeelding Tijdens de InfraTech 2019 presenteren de 12 provincies hun mooiste samenwerkingsprojecten en innovaties op de Provincieboulevard.

 • Provinciaal Inpassingsplan Herinrichting A.C. de Graafweg (N241) door naar Provinciale Staten

  (09 januari 2019)

  Provinciaal Inpassingsplan Herinrichting A.C. de Graafweg (N241) door naar Provinciale Staten Gedeputeerde Staten leggen het Provinciaal Inpassingsplan (PIP), inclusief de Nota van beantwoording, voor aan Provinciale Staten. Hiermee wordt de herinrichting van de A.C. de Graafweg (N241) tussen Wognum en het Verlaat planologisch mogelijk gemaakt.

 • Subsidieregeling voor verkeersveiligheid geopend

  (09 januari 2019)

  Subsidieregeling voor verkeersveiligheid geopend Afbeelding Vanaf 1 januari 2019 kunnen gemeenten en waterschappen weer subsidie aanvragen voor lokale infrastructurele projecten. Projecten die bijdragen aan de verkeersveiligheid en voldoen aan de criteria, opgenomen in de uitvoeringsregeling, kunnen inschrijven.

 • Nachtelijke werkzaamheden Provincialeweg (N203) bij Uitgeest

  (08 januari 2019)

  Nachtelijke werkzaamheden Provincialeweg (N203) bij Uitgeest Opsomming De provincie Noord-Holland verricht in de avond en nacht van 10 op 11 januari 2019 herstelwerkzaamheden aan de lichtmast op de Provincialeweg (N203) bij Uitgeest, ter hoogte van de kruising met de A9.

 • Ribbius-Peletier-penning: suffragettes als inspiratie

  (08 januari 2019)

  Ribbius-Peletier-penning: suffragettes als inspiratie De opdracht: ontwerp de ‘Ribbius-Peletier-penning’, die de komende 5 jaar wordt uitgereikt aan een vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. De ontwerper: vormgever/kunstenaar Jennifer Hoes. Maar hoe gaat zo’n proces nou in zijn werk? In haar atelier in een voormalig schoolgebouw in Haarlem geeft Hoes een kijkje achter de schermen.

 • Arthur van Dijk aan de slag als commissaris van de Koning

  (07 januari 2019)

  Arthur van Dijk met voorzittershamer PS Tijdens een speciale Provinciale Statenvergadering op maandag 7 januari is Arthur van Dijk geïnstalleerd als commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland. De vergadering was de officiële start van zijn werkzaamheden bij de provincie.

 • Blog: Omdat het 2019 is! Het belang van de Ribbius-Peletier-penning

  (07 januari 2019)

  Blog: Omdat het 2019 is! Het belang van de Ribbius-Peletier-penning - opsomming "Omdat het 2015 is!" antwoordde de Canadese premier Justin Trudeau op de vraag waarom hij er expliciet voor koos om de helft van de posten in zijn kabinet te bekleden door vrouwen.

 • Noord-Hollanders lunchen met Arthur van Dijk

  (07 januari 2019)

  Noord-Hollanders lunchen met Arthur van Dijk Nog voor zijn officiële installatie maakten 20 Noord-Hollanders maandag 7 januari al kennis met de nieuwe commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Tijdens een speciale lunch in paviljoen Welgelegen wisselden zij met de commissaris en zijn vrouw van gedachten over zijn nieuwe rol en belangrijkste thema’s.

 • Noord-Holland investeert in veilig verkeersgedrag jongeren

  (07 januari 2019)

  Noord-Holland investeert in veilig verkeersgedrag jongeren De provincie Noord-Holland richt zich naast verkeersveiligheid op en rondom wegen ook op kennis en bewustwording van jonge verkeersdeelnemers. Daarom stelt de provincie in 2019 ruim 1,3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor verkeerseducatie aan jongeren op de weg.

 • Gemeenten Noord-Holland Noord gaan tijdelijke arbeidskrachten registreren

  (04 januari 2019)

  Gemeenten Noord-Holland Noord gaan tijdelijke arbeidskrachten registreren De gemeenten in Noord-Holland Noord gaan tijdelijke arbeidskrachten uit het buitenland beter registreren. Daarmee bouwt de regio Noord-Holland Noord in nauwe samenwerking met de provincie verder aan de afspraken zoals deze eerder zijn gemaakt. Zij zetten daarbij in op de versterking van het vestigings- en leefklimaat in de regio.

 • Mogelijk geen PAS bij aansluiting A9 Heiloo

  (03 januari 2019)

  Mogelijk geen PAS bij aansluiting A9 Heiloo Bij het project Aansluiting A9 bij Heiloo hoeft geen gebruik te worden gemaakt van het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Dit blijkt uit een nieuwe berekening en een ecologische beoordeling die de provincie Noord-Holland en de gemeenten Alkmaar, Castricum en Heiloo eind oktober 2018 lieten uitvoeren.

 • Blog: Waarom zijn er zo weinig vrouwen in de politiek?

  (02 januari 2019)

  Blog: Waarom zijn er zo weinig vrouwen in de politiek? Als oprichter van het grootste feministische platform van de Benelux mag ik de laatste jaren opeens met sterke regelmaat komen verklaren aan het patriarchaat waarom “die vrouwen nog steeds niet tevreden zijn en waarom feminisme nog nodig is”.

 • Spoedherstel Schoorldammerbrug (N504) 3 januari: stremming

  (02 januari 2019)

  Spoedherstel Schoorldammerbrug (N504) 3 januari: stremming De provincie Noord-Holland verricht op donderdag 3 januari 2019 spoedwerkzaamheden aan de Schoorldammerbrug (N504) over het Noordhollandsch Kanaal.