Januari 2019

 • Storing tijdelijke Beatrixbrug verholpen

  21 januari 2019

  Storing tijdelijke Beatrixbrug verholpen Opsomming Vandaag was er een storing aan de tijdelijke Beatrixbrug (West-Knollendam). Het wegverkeer had hier tot 7.30 uur last van.

 • € 1,3 miljoen voor toezicht in natuur- en stiltegebieden Noord-Holland

  21 januari 2019

  € 1,3 miljoen voor toezicht in natuur- en stiltegebieden Noord-Holland Opsomming De provincie Noord-Holland wil meer toezicht in de natuurgebieden die ze subsidieert. Terrein beherende organisaties zoals Landschap Noord-Holland, Goois Natuurreservaat (GNR), Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer kunnen daar de komende jaren extra geld voor aanvragen.

 • 'Noord-Holland 1 van de belangrijkste economische provincies'

  18 januari 2019

  'Noord-Holland 1 van de belangrijkste economische provincies' "Noord-Holland blijft 1 van de belangrijkste economische provincies van Nederland." Dit zei Arthur van Dijk in zijn eerste nieuwjaarstoespraak als commissaris van de Koning in Noord-Holland.

 • Zonneweide langs Jaagweg in Koggenland

  18 januari 2019

  Zonneweide langs Jaagweg in Koggenland De provincie Noord-Holland wil dat op haar grond langs de Jaagweg in de gemeente Koggenland een zonneweide komt. Hier was eerder het bedrijventerrein Distriport gepland. In 2017 heeft de provincie, als eigenaar van de grond, besloten dat hier definitief geen bedrijventerrein komt.

 • Afsluitdijk trekt 700.000 bezoekers in 2018

  18 januari 2019

  Afsluitdijk trekt 700.000 bezoekers in 2018 Het aantal toeristen dat jaarlijks een bezoek brengt aan de Afsluitdijk is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Per jaar komen 700.000 toeristen naar de Afsluitdijk. Op Kornwerderzand is het bezoek zelfs vervijfvoudigd.

 • Niet alleen winkels in de winkelstraten

  18 januari 2019

  Niet alleen winkels in de winkelstraten Een levendige winkelstraat en de mogelijkheid om je dagelijkse boodschappen te doen, maakt een dorp, stad of wijk aantrekkelijk om te wonen. Om het aanbod van verschillende soorten winkels over een regio te verdelen zijn afspraken nodig. De provincie stelt daarvoor de spelregels op. Uit evaluatie daarvan komt onder andere het voorstel om ook te kijken naar het effect van zaken als horeca, stadsdistributie, toerisme, wonen en werken op de Noord-Hollandse winkelstraten.

 • Rian van Dam nieuwe burgemeester Hollands Kroon

  17 januari 2019

  Rian van Dam nieuwe burgemeester Hollands Kroon Rian van Dam is benoemd tot burgemeester van Hollands Kroon. De benoeming gaat in op 12 februari 2019.

 • Provincie Noord-Holland zorgt voor snel internet in het buitengebied

  17 januari 2019

  Provincie Noord-Holland zorgt voor snel internet in het buitengebied Voor ruim 13.000 Noord-Hollandse adressen in het buitengebied komt een snel-internet-aansluiting rap dichterbij. Sinds de provincie Noord-Holland de mogelijkheid biedt om garant te staan voor de lening die nodig is om snel internet aan te leggen, zijn tal van initiatieven in een stroomversnelling geraakt.

 • Tussenstand Actieagenda circulaire economie

  16 januari 2019

  Tussenstand Actieagenda circulaire economie In 2017 heeft de provincie Noord-Holland het Ontwikkelingsperspectief en de Actieagenda circulaire economie vastgesteld. De voortgangsrapportage geeft inzicht in de resultaten die tot nu toe zijn bereikt.

 • Tentoonstelling ‘Stemt Hoopvol’, 100 jaar vrouwenkiesrecht in Noord-Holland

  16 januari 2019

  Speld 100 jaar Vrouwenkiesrecht De tentoonstelling ‘Stemt Hoopvol’ is vanaf 25 januari tot 20 maart 2019 te zien in het provinciehuis Paviljoen Welgelegen in Haarlem.

 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 14 januari 2019

  15 januari 2019

  Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 14 januari 2019 Afbeelding Statenzaal Provinciale Staten stelden maandag 14 januari de Provinciale Ruimtelijke Verordening vast, onder andere met betrekking tot het natuurnetwerk Nederland. Ze besloten ook € 500.500,- ter beschikking te stellen voor een aandelenbelang in SolaRoad BV.

 • Duurzame fietsbruggen langs N243 komen uit de betonprinter

  15 januari 2019

  Duurzame fietsbruggen langs N243 komen uit de betonprinter Afbeelding betonprinter De provincie Noord-Holland stimuleert innovatie en laat een aantal fietsbruggen langs de N243 innovatief ontwerpen en produceren door middel van het 3D-betonprinten.

 • Teams Challenge Circulaire Werklocaties 2050 samengesteld

  15 januari 2019

  Teams Challenge Circulaire Werklocaties 2050 samengesteld De deelnemers aan de Challenge Circulaire Werklocaties 2050 zijn bekend. De selectiecommissie koos uit 25 inzendingen 12 deelnemers die zijn onderverdeeld in 3 teams.

 • Nachtelijke werkzaamheden Provincialeweg Alkmaar (N242) bij afrit Diamantweg

  14 januari 2019

  Nachtelijke werkzaamheden Provincialeweg Alkmaar (N242) bij afrit Diamantweg In de avond en nacht van 15 op 16 januari 2018 wordt de afrit van de N242 naar de Diamantweg bij Alkmaar afgesloten voor het vervangen van detectielussen in de weg. De werkzaamheden vinden plaats van dinsdagavond en –nacht 15 januari 20.00 uur tot woensdag 16 januari 5.00 uur.

 • Paprikateler aangesloten op warmtenet

  11 januari 2019

  Paprikateler aangesloten op warmtenet Met een draai aan de warmtepomp is paprikateler NH Paprika uit Heerhugowaard op 10 januari officieel aangesloten op het warmtenet van afval- en energiebedrijf HVC. Daarmee is de groenteteler in het glastuinbouwgebied Alton helemaal van het gas af.

 • Verkeersstops Bergerweg (N510) bij Bergen

  11 januari 2019

  Verkeersstops Bergerweg (N510) bij Bergen Op 15 en 16 januari 2019 zijn er op de Bergerweg (N510) tussen Bergen en Bergermeer korte verkeersstops voor de aanleg van een tijdelijke dam. Het verkeer wordt door verkeersregelaars regelmatig kort stopgezet zodat werkverkeer in en uit kan rijden om zand te storten.

 • Regenboogvlag wappert bij provincie Noord-Holland

  11 januari 2019

  Regenboogvlag wappert bij provincie Noord-Holland Gedeputeerden Jack van der Hoek (D66) en Cees Loggen (VVD) hesen vanmorgen in bijzijn van commissaris van de Koning Arthur van Dijk de regenboogvlag aan de Dreef in Haarlem. Het hijsen van de regenboogvlag gebeurde als protest tegen de Nashville-verklaring.

 • Chris de Vries directeur Nationale Databank Wegverkeersgegevens

  10 januari 2019

  Chris de Vries directeur Nationale Databank Wegverkeersgegevens Drs. C.P. (Chris) de Vries, directeur Beheer en Uitvoering (B&U) van de provincie Noord-Holland, is per 1 april benoemd in de functie van directeur van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW).

 • Schonere zwemplekken in Noord-Holland

  10 januari 2019

  Schonere zwemplekken in Noord-Holland De provincie gaat beheerders van zwemwater helpen hun locaties te verbeteren. Het gaat om het aanpakken van zwemplekken waar problemen zijn met bepaalde bacteriën of met terugkerende overlast van blauwalgen. De provincie wil dat uiterlijk in 2021 bij alle officiële zwemplekken in Noord-Holland de kwaliteit van het zwemwater ‘goed’ of ‘uitstekend’ is.

 • Provincies schitteren met hun parels op InfraTech 2019

  09 januari 2019

  Provincies schitteren met hun parels op InfraTech 2019 Afbeelding Tijdens de InfraTech 2019 presenteren de 12 provincies hun mooiste samenwerkingsprojecten en innovaties op de Provincieboulevard.

 • Provinciaal Inpassingsplan Herinrichting A.C. de Graafweg (N241) door naar Provinciale Staten

  09 januari 2019

  Provinciaal Inpassingsplan Herinrichting A.C. de Graafweg (N241) door naar Provinciale Staten Gedeputeerde Staten leggen het Provinciaal Inpassingsplan (PIP), inclusief de Nota van beantwoording, voor aan Provinciale Staten. Hiermee wordt de herinrichting van de A.C. de Graafweg (N241) tussen Wognum en het Verlaat planologisch mogelijk gemaakt.

 • Subsidieregeling voor verkeersveiligheid geopend

  09 januari 2019

  Subsidieregeling voor verkeersveiligheid geopend Afbeelding Vanaf 1 januari 2019 kunnen gemeenten en waterschappen weer subsidie aanvragen voor lokale infrastructurele projecten. Projecten die bijdragen aan de verkeersveiligheid en voldoen aan de criteria, opgenomen in de uitvoeringsregeling, kunnen inschrijven.

 • Nachtelijke werkzaamheden Provincialeweg (N203) bij Uitgeest

  08 januari 2019

  Nachtelijke werkzaamheden Provincialeweg (N203) bij Uitgeest Opsomming De provincie Noord-Holland verricht in de avond en nacht van 10 op 11 januari 2019 herstelwerkzaamheden aan de lichtmast op de Provincialeweg (N203) bij Uitgeest, ter hoogte van de kruising met de A9.

 • Ribbius-Peletier-penning: suffragettes als inspiratie

  08 januari 2019

  Ribbius-Peletier-penning: suffragettes als inspiratie De opdracht: ontwerp de ‘Ribbius-Peletier-penning’, die de komende 5 jaar wordt uitgereikt aan een vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. De ontwerper: vormgever/kunstenaar Jennifer Hoes. Maar hoe gaat zo’n proces nou in zijn werk? In haar atelier in een voormalig schoolgebouw in Haarlem geeft Hoes een kijkje achter de schermen.

 • Arthur van Dijk aan de slag als commissaris van de Koning

  07 januari 2019

  Arthur van Dijk met voorzittershamer PS Tijdens een speciale Provinciale Statenvergadering op maandag 7 januari is Arthur van Dijk geïnstalleerd als commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland. De vergadering was de officiële start van zijn werkzaamheden bij de provincie.

 • Blog: Omdat het 2019 is! Het belang van de Ribbius-Peletier-penning

  07 januari 2019

  Blog: Omdat het 2019 is! Het belang van de Ribbius-Peletier-penning - opsomming "Omdat het 2015 is!" antwoordde de Canadese premier Justin Trudeau op de vraag waarom hij er expliciet voor koos om de helft van de posten in zijn kabinet te bekleden door vrouwen.

 • Noord-Hollanders lunchen met Arthur van Dijk

  07 januari 2019

  Noord-Hollanders lunchen met Arthur van Dijk Nog voor zijn officiële installatie maakten 20 Noord-Hollanders maandag 7 januari al kennis met de nieuwe commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Tijdens een speciale lunch in paviljoen Welgelegen wisselden zij met de commissaris en zijn vrouw van gedachten over zijn nieuwe rol en belangrijkste thema’s.

 • Noord-Holland investeert in veilig verkeersgedrag jongeren

  07 januari 2019

  Noord-Holland investeert in veilig verkeersgedrag jongeren De provincie Noord-Holland richt zich naast verkeersveiligheid op en rondom wegen ook op kennis en bewustwording van jonge verkeersdeelnemers. Daarom stelt de provincie in 2019 ruim 1,3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor verkeerseducatie aan jongeren op de weg.

 • Gemeenten Noord-Holland Noord gaan tijdelijke arbeidskrachten registreren

  04 januari 2019

  Gemeenten Noord-Holland Noord gaan tijdelijke arbeidskrachten registreren De gemeenten in Noord-Holland Noord gaan tijdelijke arbeidskrachten uit het buitenland beter registreren. Daarmee bouwt de regio Noord-Holland Noord in nauwe samenwerking met de provincie verder aan de afspraken zoals deze eerder zijn gemaakt. Zij zetten daarbij in op de versterking van het vestigings- en leefklimaat in de regio.

 • Mogelijk geen PAS bij aansluiting A9 Heiloo

  03 januari 2019

  Mogelijk geen PAS bij aansluiting A9 Heiloo Bij het project Aansluiting A9 bij Heiloo hoeft geen gebruik te worden gemaakt van het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Dit blijkt uit een nieuwe berekening en een ecologische beoordeling die de provincie Noord-Holland en de gemeenten Alkmaar, Castricum en Heiloo eind oktober 2018 lieten uitvoeren.

 • Blog: Waarom zijn er zo weinig vrouwen in de politiek?

  02 januari 2019

  Blog: Waarom zijn er zo weinig vrouwen in de politiek? Als oprichter van het grootste feministische platform van de Benelux mag ik de laatste jaren opeens met sterke regelmaat komen verklaren aan het patriarchaat waarom “die vrouwen nog steeds niet tevreden zijn en waarom feminisme nog nodig is”.

 • Spoedherstel Schoorldammerbrug (N504) 3 januari: stremming

  02 januari 2019

  Spoedherstel Schoorldammerbrug (N504) 3 januari: stremming De provincie Noord-Holland verricht op donderdag 3 januari 2019 spoedwerkzaamheden aan de Schoorldammerbrug (N504) over het Noordhollandsch Kanaal.

Uitgelicht