Noord-Hollanders lunchen met Arthur van Dijk

(07 januari 2019)

Nog voor zijn officiële installatie maakten 20 Noord-Hollanders maandag 7 januari al kennis met de nieuwe commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Tijdens een speciale lunch in paviljoen Welgelegen wisselden zij met de commissaris en zijn vrouw van gedachten over zijn nieuwe rol en belangrijkste thema’s.

Meet en greet Arthur van Dijk met Noord-Hollanders

De ontmoetingslunch was de eerste officiële daad van de nieuwe commissaris. “Ik ben dus waarschijnlijk net zo onwennig als u,” zo vertrouwde hij zijn gasten toe. “Ik kijk nu ook heel anders naar dit gebouw als in mijn tijd als wethouder van de gemeente Haarlemmermeer.”

Gepokt en gemazeld

Na een korte toespraak spraken Van Dijk en zijn vrouw met de aanwezigen over zijn nieuwe rol en de verwachtingen van de Noord-Hollanders. Met duurzame energie, milieu en vervoer als belangrijkste aandachtspunten, zo bleek tijdens de lunch. Thema’s waar Van Dijk als algemeen voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN) veel ervaring mee opdeed. “U bent op dat gebied natuurlijk gepokt en gemazeld,” aldus een aanwezige. “Daarom is het volgens mij goed dat u op deze plek zit.”

Arthur van Dijk in gesprek met Noord-Hollanders

Enquête

De aanwezige Noord-Hollanders hadden zelf ook meegedacht over de profielschets van de nieuwe commissaris. Een mooie manier om de Noord-Hollanders te betrekken bij de uiteindelijke keuze, zo vond Van Dijk. “Ik voldoe ongetwijfeld niet aan alle eisen van het profiel, maar hoop wel dat ik hier voor een groot deel invulling aan kan geven. Ik zal ook veel naar buiten gaan om de inwoners op te zoeken en verwacht dat jullie ook naar ons toekomen. Houd u mij dus scherp!”