Provincies schitteren met hun parels op InfraTech 2019

(09 januari 2019)

Tijdens de InfraTech 2019 presenteren de 12 provincies hun mooiste samenwerkingsprojecten en innovaties op de Provincieboulevard.

Tijdens de InfraTech 2019 presenteren de 12 provincies hun mooiste samenwerkingsprojecten en innovaties op de Provincieboulevard. Daarnaast is er op deze boulevard een doorlopend, zeer aantrekkelijk lezingenprogramma en is er ruimte om met young professionals in gesprek te gaan over werken bij de provincie. Kortom, een aantrekkelijk programma voor iedereen die vooruit wil in de infrasector.

Zonnewegen, 3D-geprinte bruggen en biobased asfalt. De Nederlandse provincies zijn de motor achter héél veel infra-innovaties. Als wegbeheerders initiëren, stimuleren en testen provincies nieuwe innovaties in de praktijk om grootschalige toepassing van bewezen technieken te versnellen. Zij werken hierbij actief samen met de andere wegbeheerders, bedrijven en kennisinstellingen om Nederland duurzaam bereikbaar te houden. Nu en in de toekomst. Hoe Futureproof de provincies zijn is te zien van 15 tot en met 18 januari op de Provincieboulevard tijdens InfraTech 2019 in Rotterdam.

Meer dan 35 lezingen en presentaties

Naast de tentoonstelling van de provinciale parels is er iedere beursdag een interessant lezingenprogramma op de Provincieboulevard. Het aanbod van zo’n 35 lezingen, verzorgd door provincies en marktpartijen, is zeer divers. Zo vertelt Arne Koudstaal alles over PlasticRoads, staat de presentatie van Willemien Bras geheel in het teken van de eerste CO2 neutrale weg, zal Jan van Asten zijn gasten meenemen in de wereld van IFD, staat de Biocomposiet fietsbrug Ritsumasyl centraal in de presentatie van Peter de Jong en komt Bouwend Nederland met haar partners alles vertellen over de successen van het Infra Innovatieatelier. Mooi om te melden is dat al deze innovatieve projecten ook genomineerd zijn voor de InfraTech Innovatieprijs. Op vrijdag geeft professor Flip van der Wal waardevolle tips voor een succesvolle carrière. Een ‘must see’ voor studenten en young professionals die een carrière in de infra ambiëren. Het volledige programma is te vinden op de website van InfraTech 2019. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Gedeputeerden in gesprek met de sector

Op woensdagavond gaan gedeputeerden, onder leiding van Ramona van Zweden, in gesprek met vertegenwoordigers uit de sector over Infra Innovatie. Centraal staat de vraag: ‘hoe komen we van praten over ambities naar doen?’ Aan tafel zitten o.a. Maxime Verhagen van Bouwend Nederland, Koene Talsma van de Bouwagenda, Laurens Schrijnen van de Bouwcampus en Jan de Boer van KWS. Provincie Praat vindt plaats op woensdagavond 16 januari van 19.15 tot 20.15 uur op de Provincieboulevard. Aansluitend is er een netwerkborrel.

Informatie

De Provincieboulevard is te vinden in hal 1, stand 1.409. Ga voor meer informatie over InfraTech 2019 en het bestellen van een gratis toegangskaart naar www.infratech.nl.