Betonstort basculekelder Leeghwaterbrug N242 Alkmaar

(24 december 2019)

Woensdag 24 juli 2019 start de aannemer met de betonstort van de basculekelder bij de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar.

De basculekelder is de ruimte aan de onderkant van de brug waarin het contragewicht van de klep van de brug zakt. Na de stort heeft het beton 4 weken nodig om uit te harden. Het uitharden gebeurt tijdens de bouwvak. In deze periode werkt de aannemer op externe locaties aan onder andere de technische installatie van de nieuwe brug.

betonstort

Aangepast ontwerp voor veilige brug

Veiligheid staat bij de bouw van de brug voorop en daarom is voor sommige onderdelen in het ontwerp meer tijd genomen dan eerder was voorzien. Na enkele aanpassingen in het ontwerp, gaat de aannemer nu verder met werkzaamheden aan de betonconstructie die het beweegbare brugdeel van de Leeghwaterbrug moet dragen.

Werkzaamheden tijdens de bouwvak

Tijdens de bouwvak hardt het beton uit en werkt de aannemer niet op de bouwplaats, maar in Delfzijl en Weert. In Delfzijl werkt de aannemer aan de cilinders van de nieuwe brug. De cilinders zorgen ervoor dat de brug straks opent en sluit. In Weert werkt de aannemer aan de technische installatie van de brug. Deze installatie zorgt voor de bediening en de besturing van de brug. 

Planning

De provincie betreurt het dat de werkzaamheden langer duren dan gepland en realiseert zich dat het vooral voor de (vaar-)weggebruikers, omwonenden en de ondernemers in de buurt heel vervelend is. Op dit moment legt de aannemer de laatste hand aan de aangepaste planning.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.

De werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug zijn te volgen via Facebook (@Leeghwaterbrug) en via www.noord-holland.nl/leeghwaterbrug