Geld Innovatiefonds voor opleiding programmeurs

(02 juli 2019)

Winc Academy B.V. heeft een lening van € 282.900 gekregen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Met het geld ontwikkelt het bedrijf uit Amsterdam korte, praktijkgerichte opleidingen waarmee mensen worden omgeschoold tot programmeur.

Geld voor opleiding programmeurs

Winc Academy wil met deze opleidingen een bijdrage leveren aan het oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt. Medeoprichter Carla Snepvangers: “Er is veel verborgen programmeertalent in Nederland. Veel mensen voelen zich niet prettig in hun huidige baan of hebben een baan die in de toekomst verdwijnt, én veel werkgevers zitten om programmeurs te springen. Wij willen de komende 5 jaar 20.000 front-end developers opleiden. Het aantal developmentvacatures is nog een stuk groter.”

Sterk team

Winc Academy heeft contact met grote bedrijven die niet kunnen wachten tot hun afgestudeerden er aan de slag kunnen. Verschillende bedrijven hebben hun medewerking toegezegd en zullen programmeurs aannemen. Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “De aanpak van Winc Academy is aanvullend op de bestaande initiatieven om mensen om te scholen tot programmeur. De aanpak van Winc Academy is nieuw voor Nederland. Dat verschillende bedrijven hebben toegezegd om omgeschoolde programmeurs aan te nemen, is een bevestiging van de keuzes van Winc Academy. De initiatiefnemers zijn ervaren ondernemers en vormen een sterk team met een groot netwerk in de regio. Dat schept vertrouwen in een succesvolle uitrol van het project.”

Over het Innovatiefonds Noord-Holland

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het Fonds ondersteunt ondernemers in de Provincie Noord-Holland met financiering van innovatie in de fase van Proof-of-Concept. Het Fonds verstrekt converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018-2023. Meer informatie staat op de website van het Innovatiefonds.