Verwijderen chroom-6 Kogerpolderbrug van start

(11 juni 2019)

In juli 2018 heeft de provincie Noord-Holland onderzoek laten uitvoeren naar de aanwezigheid van chroom-6 in de verf van Noord-Hollandse bruggen.

In iets minder dan de helft van de oudere verflagen van 50 beweegbare bruggen en sluizen in Noord-Holland zit chroom-6, ook in de Kogerpolderbrug. De werkzaamheden om de chroom-6 verf te verwijderen, starten op 17 juni aanstaande. 

Aanpak Kogerpolderbrug

De aanwezigheid van chroom-6 in de verf van de Kogerpolderbrug en het verwijderen daarvan leveren geen gevaar voor de gezondheid op. Bij onderhouds- of sloopwerkzaamheden moeten echter beschermende maatregelen worden genomen zoals het dragen van beschermde kleding. De elementen waar chroom-6 verf in is verwerkt worden tussen 17 juni en 5 juli aanstaande verwijderd en op een veilige manier afgevoerd. Dit wordt gedaan door een gespecialiseerd bedrijf.

Informatie en vragen  

Voor vragen en opmerkingen over dit project kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het Servicepunt Provincie Noord-Holland via het gratis telefoonnummer 0800 - 020 06 00 of stuur een e-mail naar servicepunt@noord-holland.nl. Meer informatie over de achtergrond van het project, de werkzaamheden en planning is te vinden op de projectpagina N246 – N244 Trajectonderhoud en vervangen Beatrixbrug en Kogerpolderbrug en Facebook.

Kogerpolderbrug
Foto: Jorrit Lousberg

Uitgelicht