Weekendafsluiting Provincialeweg (N246) in Wormerveer

(13 juni 2019)

De werkzaamheden beginnen vrijdagavond 21 juni om 20.00 uur en duren tot en met maandagochtend 24 juni 5.00 uur. De Provincialeweg (N246) en het naastgelegen fietspad zijn dan tussen de Ned Benedictweg en het kruispunt met de Noorddijk afgesloten.

Omleidingsroute

Het doorgaand verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid via de A7 of de A9. Westknollendam blijft bereikbaar. Autoverkeer en (brom)fietsers van en naar Westknollendam kunnen via de Industrieweg naar het kruispunt N246-Noorddijk rijden en vice versa. Dit kruispunt blijft gewoon bereikbaar.

Omleidingsroute

Overige werkzaamheden

Tijdens de weekendafsluiting krijgt het fietspad tussen de Ned Benedictweg en de duiker nieuw asfalt. Ook vervangt de provincie het asfalt op de rijbaan van de N246 ter hoogte van de duiker.

Het project

De provincie Noord-Holland vervangt de duiker onder de Provincialeweg (N246) ter hoogte van het kruispunt met de Noorddijk in Wormerveer. Een duiker is een buis die onder de weg doorloopt om wateren met elkaar te verbinden. De werkzaamheden maken deel uit van het groot onderhoud dat de provincie Noord-Holland uitvoert aan de N246 en de N244 van Wormerveer tot Alkmaar. Ook de vernieuwing van de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug behoort tot dit project. Verder verbetert de provincie de verkeersveiligheid en de doorstroming. Volgens de huidige planning zijn de werkzaamheden eind 2020 klaar.

Kruispunt N246
Foto: Dura Vermeer/Jorrit Lousberg

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via: 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op infoN246.nl of via de Facebookpagina Trajectonderhoud N246-N244