Maart 2019

 • Nieuwe leden Provinciale Staten beëdigd

  (29 maart 2019)

  Nieuwe leden Provinciale Staten beëdigd De 55 nieuwe leden van Provinciale Staten van Noord-Holland zijn donderdagavond 28 maart geïnstalleerd. “Een eervol ambt”, aldus commissaris van de Koning, Arthur van Dijk.

 • Eerste voortgangsrapportage Oostelijke Vechtplassen vastgesteld

  (28 maart 2019)

  Eerste voortgangsrapportage Oostelijke Vechtplassen vastgesteld In 2018, het eerste jaar na de ondertekening van het gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen, is door gebiedspartijen hard gewerkt om verdere invulling te geven aan het uitvoeringsprogramma.

 • Bezoek SHIP vanaf april met de rondvaartboot

  (28 maart 2019)

  Vanaf april met de rondvaartboot naar SHIP Het Sluis Haven Informatiepunt (SHIP) in IJmuiden is vanaf 1 april met de rondvaartboot te bezoeken. De ‘Koningin Emma’ vaart vanaf dan 4 maal per dag vanaf het Sluisplein in IJmuiden, via de Noordpier, naar SHIP. Zo kunnen bezoekers het gebied rondom het sluizencomplex van dichtbij ervaren.

 • Provinciaal inpassingsplan Schil Naardermeer dit najaar bekend

  (28 maart 2019)

  Provinciaal inpassingsplan Schil Naardermeer volgt dit najaar Een ontwerp van het provinciaal inpassingsplan voor de inrichtingsmaatregelen in de Schil Naardermeer wordt naar verwachting dit najaar vastgesteld door Gedeputeerde Staten.

 • Provinciale Staten nemen afscheid van 37 Statenleden

  (28 maart 2019)

  Nieuwe Statenleden toegelaten tot Provinciale Staten Tijdens een buitengewone Statenvergadering hebben Provinciale Staten (PS) woensdag 27 maart afscheid genomen van 37 Statenleden. De nieuwe Statenleden werden tijdens deze vergadering toegelaten tot PS. Zij worden vandaag beëdigd als lid van Provinciale Staten van Noord-Holland.

 • Leer meer over de bronstijd in West-Friesland

  (28 maart 2019)

  Leer meer over de bronstijd in West-Friesland (foto) Meer weten over de opgravingen bij de N23 Westfrisiaweg? Kom dan naar de lezing die Rob van Eerden, beleidsadviseur archeologie van de provincie Noord-Holland, geeft op donderdag 4 april in Huis van Hilde in Castricum. De lezing is van 20:00 tot 22:00 uur.

 • Inwoners IJmond aan de slag om luchtkwaliteit te meten

  (27 maart 2019)

  Inwoners IJmond aan de slag om luchtkwaliteit te meten Hollandse Luchten, het onderzoeksproject van de provincie Noord-Holland en de Waag (specialist in dataverzameling door burgers), gaat van start. Op 18 april is de kick-off in Beverwijk.

 • 2 buitengewone Statenvergaderingen

  (27 maart 2019)

  Donderdag 28 maart 2019 worden de nieuwe Statenleden beëdigd tijdens een buitengewone vergadering van Provinciale Staten in het provinciehuis in Haarlem. De vergadering start om 20.00 uur. Naast de beëdiging vindt ook een debat plaats over de duiding van de verkiezingsuitslag. GroenLinks heeft dit debat aangevraagd.

 • Subsidie voor opknappen Noord-Hollandse bedrijventerreinen

  (27 maart 2019)

  Subsidie voor opknappen Noord-Hollandse bedrijventerreinen Afbeelding De provincie Noord-Holland stelt voor 2019 ruim € 2 miljoen beschikbaar om bestaande bedrijventerreinen te verbeteren.

 • Coördinatiebesluit Markermeerdijken

  (27 maart 2019)

  Coördinatiebesluit Markermeerdijken De provincie Noord-Holland coördineert de vergunningen en ontheffingen die nodig zijn voor de versterking van de Markermeerdijken tussen Hoorn en Amsterdam.

 • Inloopavond Franse Kampweg (N236)

  (26 maart 2019)

  Inloopavond Franse Kampweg (N236) Afbeelding Aannemer VolkerInfra organiseert in opdracht van de provincie Noord-Holland op dinsdag 2 april 2019 een inloopavond over de werkzaamheden aan de provinciale weg Franse Kampweg N236.

 • Ondertekening geloofsbrieven Statenleden

  (26 maart 2019)

  Ondertekening geloofsbrieven Statenleden Afbeelding Vandaag, dinsdag 26 maart, komen de pas verkozen Statenleden naar het provinciehuis Noord-Holland om bij het Centraal Stembureau hun geloofsbrief te ondertekenen.

 • Werkzaamheden Markerwaardweg (N240) bij Wervershoof

  (26 maart 2019)

  Werkzaamheden Markerwaardweg (N240) bij Wervershoof Afbeelding De provincie Noord-Holland voert op woensdag 27 maart en donderdag 28 maart 2019 werkzaamheden uit aan de brug over de waterloop op de Markerwaardweg (N240) bij Wervershoof.

 • Peter van Uhm houdt Arondéuslezing

  (26 maart 2019)

  Peter van Uhm houdt Arondéuslezing Afbeelding Generaal buiten dienst Peter van Uhm houdt op woensdag 8 mei de Willem Arondéuslezing.

 • Overheden investeren € 9,2 miljoen in verduurzaming IJsselmeervisserij

  (26 maart 2019)

  IJsselmeervisserij Om een gezonde visstand, een goed werkend ecosysteem en een duurzame visvangst te bereiken, stellen het kabinet en de provincies Noord-Holland, Flevoland en Friesland gezamenlijk € 9,2 miljoen beschikbaar voor de visserij op het IJsselmeer en Markermeer. Dat schrijft minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

 • Werkzaamheden N512 bij Egmond aan den Hoef

  (25 maart 2019)

  Werkzaamheden Schagerweg (N245) in Alkmaar De provincie Noord-Holland verricht op woensdag 27 maart onderhoudswerkzaamheden aan de verkeersborden op de Heiloöer Zeeweg en de Hoeverweg (N512) bij Egmond aan den Hoef.

 • Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend

  (25 maart 2019)

  Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend Het is definitief duidelijk uit welke partijen de nieuwe Provinciale Staten bestaan. De zetels zijn onder de partijen verdeeld. Forum voor Democratie is de grootste partij geworden, gevolgd door GroenLinks en de VVD.

 • Werkzaamheden ovonde Langereis (N241): 27 maart 2019

  (25 maart 2019)

  Werkzaamheden ovonde Langereis (N241): 27 maart 2019 De provincie Noord-Holland verricht op woensdag 27 maart 2019 werkzaamheden aan de ovonde Langereis in Opmeer.

 • Geld Innovatiefonds NH voor nieuwe elektrische bakfiets met maatschappelijke impact

  (25 maart 2019)

  Geld Innovatiefonds NH voor nieuwe elektrische bakfiets met maatschappelijke impact Soci.Bike, een onderneming die gevestigd is in Enkhuizen, heeft een converteerbare lening van €120.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland voor het project: CargoBike.

 • Krommeniebrug (N203) opent weer

  (25 maart 2019)

  Krommeniebrug opent weer De brug in Krommenie over de Nauernasche Vaart draait weer veilig en volledig voor het scheepvaartverkeer hoger dan 2,60 meter.

 • Voorlichting over MIT-regeling op 26 maart

  (25 maart 2019)

  Voorlichting over MIT-regeling op 26 maart PIM NH en de provincie Noord-Holland houden op dinsdag 26 maart 2019 een voorlichtingsbijeenkomst over de mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT-regeling).

 • Werkzaamheden N307 bij Zwaagdijk

  (25 maart 2019)

  Werkzaamheden N307 bij Zwaagdijk De provincie Noord-Holland voert op 25 maart 2019 herstelwerkzaamheden uit aan de beschadigde verlichting op de N307 bij Zwaagdijk. De werkzaamheden vinden plaats op de afslag richting Westwoud. Het verkeer dat richting het westen rijdt wordt omgeleid.

 • Voorlopige zetelverdeling Noord-Holland bekend

  (22 maart 2019)

  Voorlopige zetelverdeling Noord-Holland bekend De voorlopige zetelverdeling van de Provinciale Staten Noord-Holland is bekend. Zowel Forum voor Democratie (FvD), GroenLinks (GL) als VVD liggen aan kop met elk 9 zetels. De definitieve officiële uitslag wordt maandag formeel bekendgemaakt via het centraal stembureau Haarlem.

 • Werkzaamheden verlichting Schagerweg (N245) in Alkmaar

  (22 maart 2019)

  Werkzaamheden Schagerweg (N245) in Alkmaar De provincie Noord-Holland voert op 25 maart 2019 onderhoud uit aan de verlichting op de Schagerweg (N245) in Alkmaar, ter hoogte van De Horn. De werkzaamheden vinden plaats op de rijbaan richting Schagen. Het verkeer wordt om het werk geleid.

 • Noord-Holland in actie voor veiligheid wegwerkers

  (22 maart 2019)

  Noord-Holland in actie voor veiligheid wegwerkers De provincie Noord-Holland start met de actie ‘Werk aan de weg? Rijd veilig’. Hiermee vraagt de provincie aandacht voor de veiligheid van wegwerkers. Regelmatig hebben zij te maken met onveilige situaties, veroorzaakt door snelheidsovertreders. De actie sluit aan bij de Bewust Veilig-dag van woensdag 20 maart 2019.

 • Elisabeth Post nieuwe voorzitter TLN

  (22 maart 2019)

  Elisabeth Post nieuwe voorzitter TLN Elisabeth Post wordt de nieuwe voorzitter van Transport en Logistiek Nederland. Post werd vandaag door de ledenraad van TLN benoemd voor een periode van 4 jaar. Op 1 mei start ze bij TLN.

 • Volg live de verkiezingen

  (22 maart 2019)

  Volg de verkiezingen live Update vrijdag 22 maart, 13.34 uur: voorlopige zetelverdeling Noord-Holland bekend.

 • Beeldende kunst en duurzaamheid in nieuwe expositie provinciehuis

  (21 maart 2019)

  Beeldende kunst en duurzaamheid in nieuwe expositie provinciehuis Beeldende kunst en duurzaamheid vinden elkaar vanaf 29 maart in de nieuwe Dreefexpositie DON’T KNOW MUCH ABOUT ALGAE-BRA. Er zijn installaties, wand- en vloerkleden en objecten te zien van Margot Berkman en Pieter W. Postma, en schilderijen van Naomi Mitsuko Makkelie.

 • Procedure nieuwe burgemeester Koggenland voortijdig stopgezet

  (21 maart 2019)

  Procedure nieuwe burgemeester Koggenland voortijdig stopgezet Op verzoek van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Koggenland heeft de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) geadviseerd de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester voortijdig stop te zetten.

 • Gido Oude Kotte nieuwe burgemeester Aalsmeer

  (21 maart 2019)

  Gido Oude Kotte nieuwe burgemeester Aalsmeer Gido Oude Kotte is benoemd tot burgemeester van Aalsmeer. De benoeming gaat in op 16 april 2019.

 • Afsluiting Rekervlotbrug bij Koedijk op 22 maart

  (21 maart 2019)

  Afsluiting Rekervlotbrug bij Koedijk op 22 maart De provincie Noord-Holland voert vrijdag 22 maart 2019 van 9.00 tot 15.00 uur onderhoud uit aan de Rekervlotbrug tussen Koedijk en Bergen. Tijdens de werkzaamheden wordt de brug afgesloten en kunnen (brom)fietsers en voetgangers de fietsbrug niet gebruiken.

 • Weg onder Kogerpolderbrug afgesloten vanaf 1 april

  (20 maart 2019)

  Weg onder Kogerpolderbrug afgesloten vanaf 1 april De weg onder de Kogerpolderbrug is vanaf 1 april 2019 tot 1 april 2020 afgesloten voor alle verkeer.

 • Gratis entree Huis van Hilde voor inwoners Castricum

  (20 maart 2019)

  Gratis entree Huis van Hilde voor inwoners Castricum Inwoners van de gemeente Castricum hebben dinsdag 26 en woensdag 27 maart 2019 gratis toegang tot Huis van Hilde. Zij kunnen dan de tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’ over de Slag bij Castricum in 1799 bekijken.

 • Denk mee over het openbaar vervoer in Gooi en Vechtstreek

  (17 januari 2020)

  Denk mee over het openbaar vervoer in Gooi en Vechtstreek De provincie Noord-Holland nodigt alle belanghebbenden uit om hun mening te geven over het ontwerp Programma van Eisen (PvE) voor de aanbesteding van het openbaar vervoer in Gooi en Vechtstreek.

 • Teams GO!-NH vliegen door de Bootcampdagen Accelerator Duurzame Mobiliteit 2019

  (20 maart 2019)

  Teams GO!-NH vliegen door de Bootcampdagen Accelerator Duurzame Mobiliteit De 9 teams van GO!-NH stortten zich volop op ontwikkeling in de Bootcampdagen van de Accelerator Duurzame Mobiliteit. De Bootcamp vond plaats van 8 tot en met 11 maart 2019. De teams werkten onder begeleiding van experts aan hun propositie, groei, ambitie en andere uitdagingen.

 • 30 bedrijven gaan door voor titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’

  (19 maart 2019)

  30 bedrijven gaan door voor titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ De jury van de ondernemingsverkiezing van Noord-Holland (OVNH) heeft uit 90 genomineerde bedrijven haar keuze gemaakt.

 • Tweede brief aan PS over depot oxykalkslik

  (18 maart 2019)

  Tweede brief aan PS over depot oxykalkslik Op 18 maart 2019 zijn Provinciale Staten (PS) geïnformeerd over een artikel in de Volkskrant van 17 maart 2019. Dit artikel gaat over de afdekking van een depot van oxykalkslik op het terrein van Tata Steel in IJmuiden.

 • Asfaltering N246 tussen Kerkstraat en Noorddijk

  (18 maart 2019)

  Asfaltering N246 tussen Kerkstraat en Noorddijk (foto) De provincie Noord-Holland laat het asfalt vervangen op de N246 tussen de kruising met de Kerkstraat en de Noorddijk. De werkzaamheden vinden plaats van maandag 25 maart tot en met zaterdagochtend 13 april. Er wordt alleen doordeweeks gewerkt tussen 20.00 en 5.00 uur.

 • Informatiebijeenkomst Anna’s Hoeve en Monnikenberg

  (18 maart 2019)

  Ontwerpproces Anna’s Hoeve en Monnikenberg van start De provincie Noord-Holland houdt maandag 8 april een informatiebijeenkomst over de toekomst van Anna’s Hoeve en landgoed Monnikenberg. De bijeenkomst geldt als start van het ontwerpproces voor de beide natuurgebieden.

 • Werkzaamheden Beetserbrug bij Beets

  (18 maart 2019)

  Werkzaamheden Beetserbrug bij Beets De provincie Noord-Holland voert van 18 tot en met 29 maart 2019 onderhoud uit aan de Beetserbrug op de Hoornse Jaagweg bij Beets. Het verkeer wordt langs het werk geleid.

 • Update zonnewegdek pilot SolaRoad in provincies Noord- en Zuid-Holland

  (15 maart 2019)

  Update zonnewegdek pilot SolaRoad in provincies Noord- en Zuid-Holland In de provincies Noord- en Zuid-Holland is op 7 maart op 2 locaties in totaal 150 meter zonnewegdek in gebruik genomen. Tijdens een reguliere inspectie op 13 maart is door een weginspecteur van de provincie Zuid-Holland op 2 plaatsen beschadigingen geconstateerd aan het SolaRoad wegdek op de busbaan in Spijkenisse.

 • Nachtelijke werkzaamheden Provincialeweg (N242) Alkmaar

  (15 maart 2019)

  Nachtelijke werkzaamheden Provincialeweg (N242) Alkmaar De provincie Noord-Holland voert in avond en nacht van 19 maart op 20 maart 2019 onderhoud uit aan de verlichting op de Provincialeweg (N242) bij Alkmaar. De werkzaamheden vinden plaats op aan beide kanten van de weg. Het verkeer wordt langs het werk geleid.

 • Minister Schouten ondertekent eerste Tuinbouwakkoord

  (15 maart 2019)

  Minister Schouten ondertekent eerste Tuinbouwakkoord Het allereerste Tuinbouwakkoord is een feit: minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), Jaap Bond van Greenports Nederland en Niek Jan van Kesteren van Greenport Holland ondertekenden het akkoord op 14 maart tijdens het Nationaal Tuinbouwcongres.

 • Werkzaamheden Braken (N194) bij Spierdijk

  (15 maart 2019)

  Werkzaamheden Braken (N194) bij Spierdijk De provincie Noord-Holland voert op dinsdag 19 maart 2019 op de Braken (N194) bij Spierdijk reparatiewerkzaamheden uit aan de kabels en leidingen. Om het werk veilig te kunnen uitvoeren, wordt de rijbaan in beide richtingen versmald tot 1 rijstrook.

 • Stichting Leefomgeving Schiphol blijft kwaliteit leef- en woonsituatie verbeteren

  (15 maart 2019)

  Stichting Leefomgeving Schiphol blijft kwaliteit leef- en woonsituatie verbeteren Veel mensen in de Schipholregio kunnen geluidoverlast ervaren. Zij kunnen daarvoor terecht bij de Stichting Leefomgeving Schiphol. Deze stichting heeft als doel het bevorderen van de kwaliteit van de woon-, werk- en leefomgeving in de Schipholregio.

 • Bekendmaking uitslagen scholierenverkiezingen op provinciehuis Haarlem

  (14 maart 2019)

  Bekendmaking uitslagen scholierenverkiezingen op provinciehuis Haarlem Duizenden basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten brengen in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart al hun stem uit.

 • “Dan stuur je de centen naar Zuid-Holland, dat wil je niet!”

  (15 maart 2019)

  "Dan stuur je de centen naar Zuid-Holland, dat wil je niet!" - commissaris Geld vrijmaken voor windmolens of juist voor nachtbussen? Hoeveel euro’s gaan er naar woningbouw en wat doen we met de kwaliteit van het zwemwater? Over deze provincievraagstukken bogen zich woensdag 13 maart 2019 5-vwo-leerlingen van het Martinuscollege in Grootebroek onder leiding van commissaris van de Koning Arthur van Dijk.

 • Werkzaamheden Schagerweg (N245) in Alkmaar

  (14 maart 2019)

  Werkzaamheden Schagerweg (N245) in Alkmaar De provincie Noord-Holland voert op 18 maart 2019 onderhoud uit aan de verlichting aan de Provincialeweg (N245) in Alkmaar, ter hoogte van De Horn. De werkzaamheden vinden plaats op de rijbaan richting Schagen. Het verkeer wordt langs het werk geleid.

 • Uitgebreid onderzoek naar mogelijkheden aardwarmte MRA

  (13 maart 2019)

  Uitgebreid onderzoek naar mogelijkheden aardwarmte MRA In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) start een uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden voor het winnen van aardwarmte.

 • Commissaris van de Koning start scholenprogramma provincie

  (13 maart 2019)

  Commissaris van de Koning start scholenprogramma provincie Met een gastles aan het Martinuscollege in Grootebroek heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning, het startsein gegeven aan het scholenprogramma van de provincie Noord-Holland.

 • PIP technische ruimten brug Ouderkerk ter inzage

  (13 maart 2019)

  Provinciaal Inpassingsplan ter inzage Maandag 4 maart 2019 hebben Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de technische ruimten van de brug Ouderkerk vastgesteld.

 • Verkeersmaatregelen rondom ferryterminal IJmuiden bij harde Brexit

  (13 maart 2019)

  Verkeersmaatregelen rondom ferryterminal IJmuiden bij harde Brexit Om doorstroming van verkeer rondom de ferryterminal in IJmuiden te waarborgen bij een harde Brexit, zijn voorbereidingen gestart voor een tijdelijke parkeerlocatie voor vrachtwagens.

 • 2,2 miljoen voor culturele instellingen en evenementen

  (13 maart 2019)

  2,2 miljoen voor culturele instellingen en evenementen De provincie Noord-Holland stelt eenmalig 2,2 miljoen euro beschikbaar voor de verduurzaming van culturele instellingen en de organisatie van evenementen.

 • Brief aan PS over depot oxykalkslik

  (12 maart 2019)

  Brief aan PS over depot oxykalkslik Op 12 maart 2019 zijn Provinciale Staten (PS) geïnformeerd over een artikel in de Volkskrant van 12 maart 2019. Dit artikel gaat over een depot van oxykalkslik op het terrein van Tata Steel in IJmuiden.

 • Inschrijving voor GO!-NH Circulaire Economie 2019 geopend

  (12 maart 2019)

  Inschrijving voor GO!-NH Circulaire Economie 2019 geopend Ondernemers met een innovatieve businesscase zijn donderdag 14 maart van harte welkom op de informatiebijeenkomst over GO!-NH Circulaire Economie 2019.

 • Grondstrategie Oostelijke Vechtplassen vastgesteld

  (12 maart 2019)

  Grondstrategie Oostelijke Vechtplassen vastgesteld Afbeelding Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben op 12 maart 2019 de grondstrategie voor de Oostelijke Vechtplassen vastgesteld.

 • Provinciaal inpassingsplan A.C. de Graafweg (N241) definitief vastgesteld

  (11 maart 2019)

  Provinciaal inpassingsplan A.C. de Graafweg (N241) definitief vastgesteld Het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de A.C. de Graafweg (N241) is maandag 4 maart 2019 definitief vastgesteld door Provinciale Staten.

 • Verkeershinder Lagelaan en Kanaalweg Heiloo

  (11 maart 2019)

  Verkeershinder Lagelaan en Kanaalweg Heiloo Maandag 11 maart is de bomenkap langs de Lagelaan en Kanaalweg hervat. Het gaat om bomen en bosschages langs de parallelweg van de Kanaalweg en ten zuiden en ten oosten van de Lagelaan.

 • Wegwerkzaamheden N522 Oranjebaan (Amstelveen)

  (08 maart 2019)

  Wegwerkzaamheden N522 Oranjebaan (Amstelveen) Het kruispunt van de Oranjebaan (N522) met de Burgemeester Boersweg is wegens werkzaamheden het weekend van 14 maart afgesloten. De gemeente Amstelveen voert hier momenteel werkzaamheden uit.

 • Start werkzaamheden Bosrandweg en Legmeerdijk (N231)

  (08 maart 2019)

  Start werkzaamheden Bosrandweg en Legmeerdijk (N231) De provincie Noord-Holland start 15 maart met de onderhoudswerkzaamheden aan de N231 om de doorstroming en de verkeersveiligheid te verbeteren.

 • Bereikbaarheidsimpuls voor regio Aalsmeer

  (08 maart 2019)

  Bereikbaarheidsimpuls voor regio Aalsmeer (foto) Busreizigers in de regio Aalsmeer kunnen vanaf 2022 genieten van een snellere busverbinding en een veilige oversteekplaats aan de Legmeerdijk. Ook krijgt de bloemenveiling Royal FloraHolland een nieuwe aansluiting met de N201 en de N231 waardoor het vrachtverkeer veilig en snel zijn route kan vervolgen.

 • Studenten presenteren videoreportages over provincie

  (07 maart 2019)

  Studenten presenteren videoreportages over provincie Op het MBO College Noord van het ROC Amsterdam presenteerden 130 studenten hun zelfgemaakte videoreportages tijdens het Grote MBO Provinciale Staten van Noord-Holland debat. Hiervoor interviewden zij politici en andere jongeren over de provincie.

 • Devika Partiman neemt Ribbius Peletier Penning in ontvangst

  (07 maart 2019)

  Devika Partiman neemt Ribbius Peletier Penning in ontvangst Met een vlammend betoog voor meer vrouwen in de politiek presenteerde Devika Partiman zich op 7 maart 2019 als de eerste winnaar van de Ribbius Peletier Penning.

 • Zilveren pronkbeker bewijst ongekende rijkdom scheepswrak

  (07 maart 2019)

  Zilveren pronkbeker bewijst ongekende rijkdom scheepswrak Zegel Gedeputeerde Jack van der Hoek heeft in het Rijksmuseum in Amsterdam een topvondst uit het Palmhoutwrak onthuld.

 • Zonnewegdek SolaRoad in 2 provincies in gebruik genomen

  (07 maart 2019)

  Zonnewegdek SolaRoad in 2 provincies in gebruik genomen Vandaag is op 2 locaties in de provincies Noord- en Zuid-Holland in totaal 150 meter zonnewegdek in gebruik genomen.

 • Noordelijke Krommeniebrug in Zaanstad (N203) afgesloten van 22 tot 25 maart

  (07 maart 2019)

  Noordelijke Krommeniebrug in Zaanstad (N203) afgesloten van 22 tot 25 maart De provincie Noord-Holland sluit in het weekend van vrijdag 22 maart 22.00 uur tot maandag 25 maart 2.00 uur de noordelijke Krommeniebrug in de gemeente Zaanstad (N203) volledig af om herstelwerkzaamheden aan de brug uit te voeren. Automobilisten moeten in beide richtingen rekening houden met ernstige verkeershinder in de vorm van filevorming en vertraging.

 • Provincie start consultatie over bodemdaling veenweidegebieden

  (07 maart 2019)

  Provincie start consultatie over bodemdaling veenweidegebieden De provincie Noord-Holland gaat met agrariërs, belangenorganisaties, gemeenten en waterschappen in gesprek om te horen wat hun wensen, inbreng en randvoorwaarden zijn om de bodemdaling in veenweidegebieden af te remmen, te stoppen en zo mogelijk te herstellen.

 • Avondafsluiting Schagerweg (N248) doorgaand verkeer 11 maart 2019

  (07 maart 2019)

  Avondafsluiting Schagerweg (N248) voor doorgaand verkeer op 11 maart De provincie Noord-Holland werkt op 11 maart 2019 aan de Schagerweg (N248) tussen Wieringerwerf (ter hoogte van de N240) en Middenmeer. De weg is tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer.

 • Werkzaamheden Vlotbrug ’t Zand

  (06 maart 2019)

  Werkzaamheden Vlotbrug ’t Zand De provincie Noord-Holland start op maandag 11 maart 2019 met onderhoud van Vlotbrug ’t Zand.

 • Reconstructie N243 gemeente Beemster: bestemmingsplan vastgesteld

  (06 maart 2019)

  Reconstructie N243 gemeente Beemster: bestemmingsplan vastgesteld De provincie wil de N243, de provinciale weg door Alkmaar, Beemster en Koggenland veiliger maken en onderhoud uitvoeren. Voor deze reconstructie is in de gemeente Beemster een aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk.

 • Noord-Hollands Archief nieuwe beheerder verhalenplatform Oneindig Noord-Holland

  (06 maart 2019)

  Noord-Hollands Archief nieuwe beheerder verhalenplatform Oneindig Noord-Holland De provincie Noord-Holland heeft ingestemd met de overdracht van het verhalenplatform Oneindig Noord-Holland aan het Noord-Hollands Archief.

 • Snel internet voor deel West-Friesland, regio Alkmaar en De Kop

  (06 maart 2019)

  Snel internet voor deel West-Friesland, regio Alkmaar en De Kop Op 6 maart 2019 tekenden de provincie Noord-Holland en kabelexploitant FiberNH een overeenkomst die een vaste internetverbinding in een groot deel van het witte buitengebied van Noord-Holland een stap dichterbij brengt.

 • Inloopbijeenkomst N246-N244 op 19 maart 2019

  (06 maart 2019)

  Inloopbijeenkomst N246-N244 op 19 maart 2019 De provincie Noord-Holland organiseert op dinsdag 19 maart 2019 een inloopbijeenkomst over de werkzaamheden aan de N246-N244, het wegtraject van Wormerveer tot Alkmaar.

 • Natuurplannen Naardermeer krijgen vorm

  (06 maart 2019)

  Natuurplannen Naardermeer krijgen vorm In het Naardermeer worden de komende 6 jaar maatregelen genomen die er op zijn gericht om de biodiversiteit te vergroten.

 • Airbnb-onderzoek Noord-Holland

  (06 maart 2019)

  Airbnb-onderzoek Noord-Holland De meeste toeristen die via Airbnb een woning in Noord-Holland-Noord boeken zijn Duitsers (43 procent) en Nederlanders (33 procent).

 • Onderzoekswerkzaamheden Oosterzijweg en Lagelaan Heiloo

  (06 maart 2019)

  Onderzoekswerkzaamheden Oosterzijweg en Lagelaan Heiloo De provincie voert van 12 tot en met 15 maart 2019 onderzoekswerkzaamheden uit aan de Oosterzijweg en de Lagelaan in Heiloo. Deze werkzaamheden zijn nodig om archeologisch onderzoek af te ronden.

 • Nog meer bloemrijke akkerranden in het Gooi

  (05 maart 2019)

  Nog meer bloemrijke akkerranden in het Gooi (foto) De pilot om meer natuur te creëren in het Gooi door akkerranden in te zaaien met kruiden en bloemen was in 2018 zo succesvol, dat dit jaar 2 keer zoveel boeren meedoen. Het totaal aantal hectare is zelfs ruim 2 keer zo groot: bijna 15 hectare (30 voetbalvelden).

 • Paardencross juni 2019 weer terug in Dijkgatsbos

  (05 maart 2019)

  Paardencross juni 2019 weer terug in Dijkgatsbos Paardencross De Dijkgatsboscross keert op 30 juni weer terug in het Dijkgatsbos. Dit is mogelijk dankzij de inspanningen van een actieve groep vrijwilligers van de Wieringermeerruiters: de commissie Dijkgatsbos. Zij begonnen in het najaar van 2018 met het opknappen van de ruiterroute door het bos.

 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 4 maart 2019

  (05 maart 2019)

  Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 4 maart 2019 Afbeelding Initiatiefvoorstellen, interpellatiedebatten, een aantal moties en leerlingen van het Clusiuscollege uit Castricum die tijdens de vergadering aan een verkiezingsfilm werkten.

 • Provinciaal inpassingsplan voor N247 definitief vastgesteld

  (05 maart 2019)

  Provinciaal inpassingsplan voor N247 definitief vastgesteld Opsomming Het provinciaal inpassingsplan (PIP) voor de N247 is maandag 4 maart definitief vastgesteld.

 • Afsluiting Rekervlotbrug bij Koedijk op 6 maart

  (05 maart 2019)

  Afsluiting Rekervlotbrug bij Koedijk op 6 maart Opsomming Op 6 maart 2019 voert de provincie Noord-Holland onderhoud uit aan de Rekervlotbrug tussen Koedijk en Bergen.

 • Laatste werkzaamheden De Staart van start

  (04 maart 2019)

  Laatste werkzaamheden De Staart van start De provincie Noord-Holland is op 1 maart 2019 gestart met de herinrichting van De Staart. De weg wordt optisch versmald en er komen grasbetontegels aan de zijkanten.

 • Raad van State: voorlopige voorzieningen Markermeerdijken afgewezen

  (04 maart 2019)

  Raad van State: voorlopige voorzieningen Markermeerdijken afgewezen Dinsdag 19 februari behandelde de Raad van State 2 verzoeken om een Voorlopige Voorziening versterking Markermeerdijken.

 • GO!-NH teams Duurzame Mobiliteit 2019 bekend

  (04 maart 2019)

  Go!-NH teams duurzame mobiliteit 2019 bekend Tijdens de selectiedagen van de GO!-NH Accelerator Duurzame Mobiliteit op 27 en 28 februari en 1 maart streden 13 teams om een plek in het groeiversnellingsprogramma GO!-NH van de provincie. Een deskundige jury, onder leiding van gedeputeerde Elisabeth Post, selecteerde 9 innovatieve businessideeën die de komende 3 maanden samen met experts versneld ontwikkeld gaan worden.

 • Inloopavond aanleg rotonde Flevoweg-N242-A7 bij Agriport-Noord in Middenmeer

  (04 maart 2019)

  Inloopavond aanleg rotonde Flevoweg-N242-A7 De provincie Noord-Holland en de gemeente Hollands Kroon houden een inloopbijeenkomst over de aanleg van een rotonde op de kruising Flevoweg, Alkmaarseweg (N242) en de A7 (ter hoogte van Agriport-Noord) bij Middenmeer. De informatiebijeenkomst is op maandag 18 maart 2019 van 19.00 tot 21.00 uur.

 • Amfibieschermen Anna's Hoeve verplaatst

  (04 maart 2019)

  Amfibieschermen Anna's Hoeve verplaatst (foto) De provincie Noord-Holland heeft in wandelbos Anna's Hoeve diverse amfibieschermen hersteld en verplaatst. Meerdere schermen zijn de afgelopen maanden vernield door vandalen.

 • Nieuw wandelbruggetje Noord-Hollandpad

  (01 maart 2019)

  Nieuw wandelbruggetje Noord-Hollandpad Wandelaars kunnen vanaf 15 maart gebruik maken van een nieuw wandelbruggetje over de ’s-Gravelandse Vaart in Wijdemeren. Het uitbreiden van wandelroutes is onderdeel van het gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen.

 • Kruising Oosterengweg Hilversum dicht door afrondende werkzaamheden

  (01 maart 2019)

  Oosterengweg Hilversum dicht door afrondende werkzaamheden De kruising van de Oosterengweg met de Oude Amersfoortseweg wordt tussen 11 maart en 5 april in 2 fasen afgesloten voor autoverkeer. De afsluitingen zijn nodig vanwege afrondende werkzaamheden bij het kruispunt. Fietsers en voetgangers kunnen er gewoon door.

 • Vuurwerkverbod tijdens broedseizoen

  (01 maart 2019)

  Vuurwerkverbod tijdens broedseizoen Het is niet meer toegestaan om tijdens het broedseizoen in de Noord-Hollandse vogelrichtlijngebieden vuurwerk af te steken. Het broedseizoen begint op 1 maart en loopt tot 1 augustus.