Asfaltering N246 tussen Kerkstraat en Noorddijk

(18 maart 2019)

De provincie Noord-Holland laat het asfalt vervangen op de N246 tussen de kruising met de Kerkstraat en de Noorddijk. De werkzaamheden vinden plaats van maandag 25 maart tot en met zaterdagochtend 13 april. Er wordt alleen doordeweeks gewerkt tussen 20.00 en 5.00 uur.

Alleen in de week van 8 april moet het doorgaande verkeer omrijden via de A7 of de A9. De andere weken kan het verkeer ’s nachts gewoon gebruikmaken van de Provincialeweg. De hinder is beperkt. Overdag wordt niet gewerkt en geldt alleen een snelheidsbeperking van 50 km/u.

Asfaltering N246 tussen Kerkstraat en Noorddijk
Foto: Jorrit Lausberg

Kerkstraat–Ned Benedictweg

In de week van 25 maart start de aannemer met de westbaan tussen de Kerkstraat en de Ned Benedictweg (Alkmaar richting Zaanstad). Een week later, in de week van 1 april, wordt gewerkt aan de oostbaan tussen de Kerkstraat en de Ned Benedictweg (Zaanstad richting Alkmaar).

De N246 heeft op dit gedeelte 2 rijstroken per rijrichting. Tijdens de werkzaamheden wordt de kant waar gewerkt wordt afgesloten. Dit is voor de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerkers. Het verkeer uit beide richtingen wordt geleid over de 2 resterende rijstroken: dat is dus per rijrichting 1 rijstrook. Op de kruispunten staan verkeersregelaars die het verkeer begeleiden.

Ned Benedictweg - Noorddijk

De laatste week, de week van 8 april, wordt gewerkt tussen de kruising met de Ned Benedictweg en de Noorddijk. De N246 is dan op dit deel afgesloten van maandag tot en met zaterdag van 20.00 tot 5.00 uur. Het kruispunt bij de Noorddijk is wel bereikbaar. Bestemmingsverkeer kan via de Industrieweg van Wormerveer richting Westknollendam en andersom. Het overige verkeer rijdt om via de A7 of de A9.